Conor Patrick & the Shooting Tsar Orchestra vant Ramp-stipend

Ramp SpareBank 1 pop- og rockstipend 2013 er på 250 000 kroner, og ment for å hjelpe artister og band i etableringsfasen. Årets vinnere ble valgt ut etter gjennomgang av 300 søknader, og premien ble overrakt under Bandwagon-finalen på Namsos i helga.

SpareBank 1 SMN har, i samarbeid med Åge Aleksandersen og Rock City, etablert Ramp SpareBank 1 pop-og rockstipend – en nasjonal pris som årlig gis til et band eller enkeltartist i etableringsfasen. Stipendet er på kr. 250.000, og er Norges største i sitt slag. Juryen består av Åge Aleksandersen (leder), Per Oskar Olsen, Kirsti Huke, Arvid Wam Solvang og Robert Sætervik.

Conor Patrick er 31 år og har norsk og irsk opphav. Han er en låtskriver, tekstforfatter, musikkprodusent, og etablerte allerede som 19 åring sitt eget studio. I Norge og internasjonalt har han gjort seg bemerket gjennom ulike prosjekter, som bl.a. Christoffer Øien, Amish 82, The Airborne Highfives, Departure og Jay & the Bandidos. Etter å ha spilt og produsert for andre artister er tiden nå kommet for artisten Conor Patrick og bandet hans.

Conor Patrick & Shooting Tsar Orchestra ble etablert i 2012 i Trondheim og består av 9 unge musikere med gjennomsnittsalder på 25 år. Det musikalske uttrykket er farget av ulik instrumentering med bl.a. piano, gitarer, cello, klokkespill, trommer, bongotrommer og annen perkusjon, samt flerstemt sang. Tekstene er ærlige med et klart budskap og ofte med et sterkt samfunnsengasjement.

Bandets første single ”Talk talk talk talk” fikk positive tilbakemeldinger både fra presse og publikum i år. du kan se musikkvideoen lenger ned på siden.

Ramp SpareBank 1 pop- og rockstipend gir nimannsorkesteret en god start på den videre karrieren og muliggjør hardere satsing på konsertvirksomhet og utgivelse av debutplate i 2014. Vi ønsker dem lykke til!


Conor Patrick og Åge Aleksandersen 2