Har du satt hus og hjem på spill?

De fleste baserer familielivet på mer enn én husholdningsinntekt, og et dødsfall kan gi etterlate høye, faste utgifter og mange forpliktelser.

En livsforsikring tar ikke bort sorgen ved at en faller fra. Men den kan være med å redusere de økonomiske konsekvensene. Det kan være avgjørende for at familien fortsatt kan bo i dagens bolig. Livsforsikring bør absolutt alle som har boliglån ha, og vi anbefaler at den dekker total gjeld.

Med livsforsikring vil ikke økonomien være begrensningen for at livet skal gå videre i den sorgen det er å miste partneren, og for barna å miste en av foreldrene.

Fortsatt beholde boligen

For familier med barn er det en ekstra trygghet at de fortsatt kan bo i samme hus og leke med de samme naboungene. I tillegg til å fortsette på samme barnehage / skole og fritidsaktiviteter.

For at de etterlatte skal kunne opprettholde samme levestandard som før er det viktig å tenke gjennom de økonomiske konsekvensene ved dødsfall. Livsforsikring gir den som sitter igjen et engangsbeløp som for eksempel kan benyttes til å nedbetale hele, eller deler av boliglånet. De etterlatte får dermed muligheten til å beholde boligen og unngå økonomiske problemer i en ellers vanskelig periode.

Unngå å sette familien i knipe ved dødsfall. Det er mye omtanke og kjærlighet i å forhindre at dine nærmeste blir sittende alene tilbake med alle låneutgiftene og forpliktelsene om du skulle falle fra.

Utbetaling fra livsforsikring er skattefri. Du kan ha livsforsikring både gjennom arbeid og eventuelt medlemskap i en fagforening. Ved dødsfall blir det utbetaling fra alle forsikringene.

Vi hjelper deg med løsninger som sikrer at du kan beholde huset – selv om det oppstår ufortusette endringer i livet ditt. Du kan bestille møte med en rådgiver her, ringe oss på 07300 for en uforpliktende samtale, eller du kan trykke på knappen under her for å beregne pris og kjøpe forsikring på nett.

Les mer om Livsforsikring.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.