Kjære damer!

Mange av dere synes aksjemarkedet og fondssparing virker skremmende. Risikoen ligger ikke i å spare i fond. Det ligger i at dere ikke sparer i fond.

Kvinner er opptatt av trygghet. Men, hvor mange ganger har jeg ikke diskutert med mine kvinnelige venner, bekjente, kunder eller andre i min omkrets om sparing? Dusinvis gjennom mange år. Når vi snakker sparing i fond begynner de å vri seg. Flakke med blikket. Se ned. Kremte. Klø seg på halsen. Ja til og med holde seg for ørene.

Kvinner som ikke sparer i fond, utsetter seg for økonomisk risiko. Sånn. Nå er det sagt. Hvorfor? Fordi langt flere menn enn kvinner sparer langsiktig i fond. Kvinner handler inn til familien. Det er fornuft i det, fordi slik handel er nødvendig. Men, på denne måten sikrer menn seg seg god økonomi gjennom sparing, der kvinnen sitter igjen med småsummer.

I familien er det ofte kvinnen som gjør innkjøp. Hun handler inn sko, klær, bøker, matvarer, møbler og annet som familien trenger. Derfor blir det også smuler igjen på kontoen når det nærmer seg lønningsdag. Derfor blir det også en innarbeidet myte om at det ikke finnes rom for sparing. Det er feil. Det er rom for både handel og sparing.

Man må være smart og strukturet for å finne pengene til sparing. Felles utgiftskonto er smart å opprette – slik kan begge finne rom for sparing. Ikke bare mannen. Fellesutgifter som klær, sko og utstyr til barna kan godt handles direkte fra felles utgiftskonto. Ikke bare fra kvinnens konto. Dette bidrar til å hindre skjevfordeling av familiens midler.

Kvinner bør la en større del av inntekten og sparingen være langsiktig i fond, slik at de unngår å bli økonomiske tapere. Statistikken sier at kvinner lever lenger enn menn, men samtidig har de både lavere inntekt og pensjon. Samtidig er det 50% sannsynlighet for brudd i parforhold. Det byr også på økonomiske utfordringer.

Har du tenkt på dette før, men ikke fått gjort noe med det? Ikke tenk mer, ta grep og kontakt oss for hjelp til å finne pengene.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.