Adventstid er høytid for brann

I helgen tentes det første adventslyset, og flere skal det bli. Levende lys, fyr på peisen og mye elektrisk oppvarming er hyggelig i julestria, men det er også en medvirkende årsak til at desember er årets verste brannmåned.

Statistikk fra Norsk Brannvernforening viser at dobbelt så mange omkommer i brann i desember enn det som er gjennomsnittet for resten av året. Levende lys og tørrkoking er de hyppigste brannårsakene i desember.

Bytt batteri i røykvarsleren!

1. desember var røykvarslerens dag. Byttet du ikke batteri da så gjør du det i dag. Røykvarsleren er det enkleste hjelpemiddelet vi har for å beskytte oss mot brann.

Norge ligger blant verdenstoppen når det gjelder boligbrann, og det er ikke noe å være stolt av. Det brenner mest om vinteren, fordi vi tenner stearinlys og bruker flere elektriske apparater.

Mange bor i bolig uten fungerende røykvarsler, og mange norske hytter mangler røykvarsler. Det er bekymringsverdig, fordi en godkjent røykvarsler er ditt fremste våpen for å overleve en brann.

I følge Brannvesenet starter 90 % av alle branntilfellene med
røykutvikling før det oppstår en temperaturstigning eller åpen flamme. Derfor er røyk normalt det som tidligst gir en indikasjon på en brann.

brann i adventstid

Vi anbefaler å lese: Åtte tips som forebygger skade, reduserer skadeomfang og redder liv.

Med ønske om en brannsikker førjulstid!

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.