Tæl-profil: Birgit Reitan Øksnes

Steinkjerjenta Birgit fikk Tæl-stipend i 2010 for å kunne nå sine mål om å bli best i verden på kickboxing. Det har vært spennende å se henne slå seg til topps – og du verden som vi gratulerer henne med VM-gull. Dette er en jente med tæl!

Tæl handler om noe langt viktigere enn penger. Tæl handler om å ha mot til noe du ikke tør. Å klare det du ikke kan. Å ville det ingen andre makter. Å fortsette der andre stopper.

VM i kickboxing arrangeres i Antalya i Tyrkia, og Birgit Reitan Øksnes møtte tyske Claudia Kiontke i finalen i sin klasse. Her dominerte hun fra begynnelsen i klassen for utøvere inntil 70 kilo og gjennom hele finalen. Det var aldri tvil om at Steinkjerjenta var best, og det var en soleklar seier med 3-0 i dommerprotokollen.

Du kan lese mer om finalen i denne artikkelen fra NRK og i denne artikkelen fra Trønderavisa.

Da Birgit mottok Tæl-stipend i 2010 var det på grunnlag av at hun allerede da var en velmerittert bokser med både sølv og bronsje fra VM, og flust av gull fra verdenscup, norgesmesterskap og mer til. Hun siktet den gangen på å vinne EM, VM og etterhvert komme til OL i boksing. Det er ingen tvil om at hun er på god vei til å oppfylle alle mål. Det står det absolutt respekt av.

Vi gratulerer så mye med seieren i Tyrkia, og ser frem til å følge med videre!

SpareBank 1 SMN er ledende bank i Trøndelag og Nordvestlandet med ca 200 000 personkunder og over 14 000 bedriftskunder. Hvert år bevilger banken inntil 50 prosent av overskudd etter skatt og utbytte til allmennyttige formål. Tæl er bankens stipendordning for å løfte unge talenter opp og frem. SpareBank 1 SMN er landsdelens ledende private bidragsyter og har i løpet av de siste ti årene delt ut mer enn 500 millioner kroner til gode formål i regionen.