Mobil- og nettbank (Foto: Eskild Fors, SpareBank 1)

Betale for å logge inn?

Fra 1. mai koster det 0,49 kroner hver gang en Telenor- eller djuice-kunde (ikke andre operatører foreløpig) bruker tjenesten BankID på mobil. Banken styrer ikke prisen, men tilbyr alternative løsninger for de som ønsker det.

BankID på mobil leveres av din teleoperatør og kan bestilles i nettbanken hvis du har en BankID som er utstedt av oss. Pris på bruk av BankID på mobil styres ikke av banken men av teleoperatøren. Andre teleoperatører signaliserer foreløpig at de ikke vil ta betalt for denne tjenesten.

BankID på mobil er en enkel og trygg måte å logge seg inn i og signere betalinger med i mobil- og nettbanken. Løsningen krever ikke java og engangskode, og legger seg over det du holder på med slik at du slipper å gå ut og inn av tjenesten (mobilbanken). Les mer om de forskjellige typene innlogging og signering vi tilbyr her.

Vi har forståelse for at du kanskje ikke ønsker å betale for innlogging og signering, og ønsker derfor å understreke at det finnes andre løsninger (se lenger ned), og at andre operatører foreløpig ikke tar betalt for tjenesten.

Hvis du ikke ønsker å bruke BankID på mobil kan du velge mellom disse løsningene:

Engangskode på mobil

  • bestilles i nettbanken og er ikke avhengig av teleoperatør
  • krever tilgang til Internett/mobildata
  • pris varierer: for de med datamengde inkludert i sitt abonnement vil det være kostnadsfritt innenfor denne, ellers kan det eksempelvis koste ca 1,70 kroner å laste ned tjenesten og ca 2 øre for hver kode. For helt riktig pris, og oversikt over priser i utlandet må man sjekke med sin operatør.
  • les ofte stilte spørsmål om tjenesten

Kodebrikke

  • bestilles via smn.no, under “Kundeservice” og “Bestill på nett”
  • koster 100 kroner
  • gratis å bruke

Passord ved innlogging i mobilbanken

  • lages i nettbanken
  • krever tilgang til Internett/mobildata
  • gir tilgang til overføring mellom egne kontoer (ikke flexilån og kredittkort), saldo og godkjenning av eFaktura

Les mer om BankID på mobil på smn.no

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.