Fremtidscamp 2014 (Foto: Kai T. Dragland / NTNU)

Fremtidscamp 2014

Fremtidscamp er stedet fremtidens ledere samles for å løse morgendagens problemer. 50 engasjerte ungdommer fra hele landet møtes til en spennende og lærerik helg i teknologihovedstaden. På lørdag fikk de prøve seg som gründere i gruppearbeid i SpareBank 1 SMN sine lokaler.

Endre Jo Reite gav dem en introduksjon til muligheter og fallgruber i gründerlivet før de ble satt i gang med å skape en forretningsplan. Deretter ble ideene presentert for en jury fra Gründerskolen og Endre fra oss i Sparebank 1. De beste forslagene ble premiert, og det var en spennende kveld med ideer om alt fra toalettsystemer for u-land til varmeklokker.

– Jeg tror ungdommen fikk et godt innblikk i grunderlivets utfordringer, og ikke minst hvor viktig teamarbeid er for å skape gode løsninger, fortalte Endre.

Fremtidcamp markerer starten på den årlige teknologiuka i Trondheim, og er et av flere arrangement i regi av Partnere for Nyskaping i perioden 25.-30. april.

Fremtidscamp 2014 (Foto: Kai T. Dragland / NTNU)

SpareBank 1 SMN tar initiativ til verdiskaping i regionen, ved å koble og bygge broer mellom ulike aktører. Sammen med blant andre Partnere for Nyskaping og Technoport jobber banken målrettet med å utvikle grunnlag for næringsutvikling. Vi er ledende bank i Trøndelag og Nordvestlandet og bevilger hvert år inntil 50 prosent av overskudd etter skatt og utbytte til allmennyttige formål. SpareBank 1 SMN er landsdelens ledende private bidragsyter og har i løpet av de siste ti år delt ut mer enn 500 millioner kroner til gode formål.