Gjeve priser til glade vinnere

Vinnerne sto i kø, og det samme gjorde gratulantene. Gründernes Oscarfest Innovator, ble også i år en fest for mange friske, spreke idéer, og en staselig utdeling av kjærkomne og store stipend.

Startstøtte til Mobitroll

Den gjeveste prisen, og Midt-Norges største etablererstipend på 500 000 kroner, Startstøtte, gikk til Mobitroll. De kombinerer spill og læring i undervisningstjenesten Kahoot. Med 2 millioner brukere i flere verdensdeler har Kahoot allerede skapt engasjement.

Kahoot er et verktøy som skaper et unikt læringsmiljø, og ordet betyr å komme sammen om å gjøre noe på en litt rampete måte. Derfor har Mobitroll slagordet “To be in Kahoot! for better education”. – Fysisk er det en quiz, men det den gjør er å skape et unikt læringsmiljø, forteller gründerne i Mobitroll.

Seks nominerte kjempet om prisen som ble gitt av Partnere for Nyskaping og finansiert av SpareBank 1 SMN.

Knallsterk konkurranse gav deling av Ung Innovasjonspris

Marit Rødevand fra Rendra, Miriam Wennberg fra Connect LNG og Ingrid Lonar fra AssiStep ble alle vinnere av Ung Innovasjonspris. Prisen på 200.000 kroner ble delt. Marit Rødevand vant 100.000 kroner. Miriam Wennberg og Ingrid Lonar fikk 50.000 kroner hver. Alle de tre er sivilingeniører fra NTNU.

Trondheim kommune og barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet står bak denne prisen. Både Marit Rødevand og Miriam Wennberg har tidligere vunnet Midt-Norges største etablererstipend Startstøtte under Innovator i hhv 2012 og 2013. Ingrid Lonar fra AssiStep har også konkurrert i andre kategorier i dette arrangementet.

Metis vant Take-Off, Glucoset, VEPAK og SUNIT i Venture Cup

Metis skal gjøre læring til lek. Gjennom å bruke spillteknologi, skal ungene lære pluss, minus, ganging og deling uten at de er klar over det. Prisen er på 100.000 kroner.

– Alt for mange barn strever med matematikken. Det vil vi gjøre noe med, sier daglig leder i Metis, Leonore A. Nielsen.

GlucoSet vant entreprenørklassen i Venture Cup. VEPAK vant hovedklassen og SUNIT vant klassen for sosialt entreprenørskap. GlucoSet og VEPAK går videre til den nasjonale finalen i Venture Cup som går av stabelen i Stavanger i høst.

Vårfest i teknologihovedstaden

Innovator, Fremtidscamp og Topplederkonferansen er alle arrangement under teknologiuka i Trondheim, og arrangeres av Partnere for Nyskaping som er et samarbeid mellom SpareBank 1 SMN, NTE, SINTEF og NTNU.

Målet med teknologiuka er å få ei uke full av energi, fag og fest. Et høydepunkt med regionale, nasjonale og internasjonale ambisjoner; – for ungdom, studenter, gründere, toppledere og andre nytenkende og nyskapende mennesker.

SpareBank 1 SMN tar initiativ til verdiskaping i regionen, ved å koble og bygge broer mellom ulike aktører. Sammen med blant andre Partnere for Nyskaping og Technoport jobber banken målrettet med å utvikle grunnlag for næringsutvikling. Vi er ledende bank i Trøndelag og Nordvestlandet og bevilger hvert år inntil 50 prosent av overskudd etter skatt og utbytte til allmennyttige formål. SpareBank 1 SMN er landsdelens ledende private bidragsyter og har i løpet av de siste ti år delt ut mer enn 500 millioner kroner til gode formål.