Konferanseinnovasjon på Technoport

Da styret i Technoport tok et valg om å satse på innovasjon tok staben dem på ordet og laget en konferanse med ønske om å skape noe nytt.

Technoport har utviklet og fornyet seg. Storsalen forvandles til en børs hvor deltakerne kan investere i startup-bedrifter, og vi har fått selskaper som Ericsson til å legge frem sine fremtidsutfordringer som deltakerne får forsøke å løse. Technoport 2014 blir derfor noe helt annerledes.

I tillegg til de nye konseptene leverer også Technoport et konferanseprogram med håndplukkede innledere som skal forsøke å gi deltakerne nye perspektiver og impulser.

Børseksperiment

Det de nye konseptene det er knyttet størst spenning til. Under “The Live Crowdfunding Experiment” skal man for første gang i Norge forsøke å finansiere bedrifter direkte under et live arrangement. Alle bedriftene pitcher til publikum og publikum kan kjøpe så mange aksjer lommeboka tillater i de selskapene de har tro på.

Dette er uvanlig fordi aksjer i unoterte bedrifter aldri er tilgjengelig for kjøp og salg. En knippe spennende bedrifter er nå samlet for å forsøke å selge aksjer i selskapet sitt til publikum som er helt vanlige mennesker som meg og deg.

Les mer om arrangementet og bedriftene her.

Grunnen til at Technoport kaller det et eksperiment er at det aldri har blitt gjort før i denne formen og ingen er ikke sikker på hvordan dette vil gå. Men i beste fall finansierer vi en lovende oppstartsbedrift. I verste fall har vi det moro og lærer en hel del.

“A problem shared..”

Det andre nye konseptet er basert på en urokkelig tro på deltakernes kompetanse og hjernekraft. Technoport har invitert noen selskaper til å presentere problemer og utfordringer som de ber deltakerne om å løse.


Selskaper som Ericsson, OTM Energy og Transnova har alle ønsket å delta for å høste av deltakernes kunnskap og erfaring.

Dette blir veldig spennende. Ericsson presenterer oss for en fremtid med et 5G-nett hvor mobiltelefoner snakker med hverandre uten en sentral. Det høres forlokkende ut, men hvordan skal selskaper tilpasse denne virkeligheten og hvilken forretningsmodeller skal de satse på?

Her leser du mer om Share the problem og de fire utfordringene.

Vi har tatt mål av oss å skape innovasjon og bare snakke om det, og dermed droppes selskapspraten slik at vi kan komme i gang med arbeidet.

Tradisjonen tro med Technoport Talks

Men noen konvensjonelle konferanseelementer er for viktige til å droppe. Mange setter pris å la seg inspirere av engasjerte innledere med noe på hjertet.

Vi har funnet mennesker som vi tror vil kunne gi deltakerne noe å snakke om, nye perspektiver eller være inspirerende forbilder. Jonas Kjellberg (S) som var med å bygge opp Skype, Johan H. Andresen, Ferd, Liz Wald (US) fra Indiegogo og redaktør David Rowan i Wired UK.

Jeg gleder meg til konferansen og ønsker alle deltakere velkommen til en annerledes opplevelse.

Se bildene fra fjorårets Technoport.

SpareBank 1 SMN tar initiativ til verdiskaping i regionen, ved å koble og bygge broer mellom ulike aktører. Sammen med blant andre Partnere for Nyskaping, Technoport og andre samarbeid skal banken utvikle grunnlag for næringsutvikling. SpareBank 1 SMN er ledende bank i Trøndelag og Nordvestlandet med ca 200 000 personkunder og over 14 000 bedriftskunder. Hvert år bevilger banken inntil 50 prosent av overskudd etter skatt og utbytte til allmennyttige formål. SpareBank 1 SMN er landsdelens ledende private bidragsyter og har i løpet av de siste ti årene delt ut mer enn 500 millioner kroner til gode formål i regionen.