Leasing i landbruket (Foto: Shutterstock)

Leasing – en anbefalt finansieringsform for landbruket

Med leasing får du tilgang på tidsriktig og effektivt utstyr uten å binde sikkerhet. Du står fritt til å velge leverandør og kan dermed få akkurat det utstyret som passer best til din drift.

Hva kan jeg lease?
Utstyr som synker i verdi kan det være smart å lease. Leasing egner seg spesielt godt for produksjonsutstyr, anleggsmaskiner, traktorer, landbruksmaskiner samt person-, vare- og lastebiler. Dette er utstyr som ofte blir utsatt for tøff behandling slik at verdien forringes raskt. Leieperioden tilpasses bruk av utstyret og forventet slitasje. Når leasingavtalen utgår bestemmer du selv om du ønsker å leie videre eller kjøpe utstyret. Du kan også be om å kjøpe objektet i løpet av leieperioden.

Ikke bare for maskiner og kjøretøy
I prinsippet kan man lease alle ting som kan skilles ut som en egen enhet. Det er altså ikke bare for maskiner og kjøretøy at leasing er aktuelt. Vårt datterselskap SpareBank 1 Finans Midt-Norge har blant annet inngått avtale med en leverandør av e-bjeller til beitedyr og av brannvarslingsanlegg hvor vi tilbyr leasingfinansiering.

Når er leasing lønnsomt?
Er du usikker på når leasing er lønnsomt? Din rådgiver i banken kjenner økonomien din og kan gi deg gode råd om valg av finansieringsform. Leiepris avhenger av type utstyr, leieperiode og startleie. Hvis du har kjøpekontrakt eller et tilbud fra leverandør er det bare å ta kontakt med oss for å få et tilbud om leasing.

Les mer om finansieringsformer for landbruket.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.