Sjekk bilens kilometerstand før ferien

Er det lenge siden du kontrollerte kilometerstanden på bilen din opp mot forsikringsavtalen? Hvis svaret er ja anbefaler vi at du kontrollerer dette allerede i dag.

I forsikringsavtalen din står både avtalt årlig kjørelengde, samt hva kilometerstanden kan være på en gitt dato. Det er ditt ansvar å følge med at bilen ikke har kjørt for langt. Hvis du får en skade og det viser seg at du har kjørt mer enn det som er avtalt kan erstatningen reduseres – eller i verste fall falle bort.

Hva skjer ved skade?

Eksempel: Hvis du har avtalt kjørelengde på 12.000 kilometer og riktig kjørelengde er 16.000 vil du få en avkorting på erstatningen dersom en skade skulle inntreffe.
Ved kaskoskade på bilen til 150.000 kroner og egenandel 10.000 kroner får du utbetalt kr 126.500 etter egenandel og avkorting.

tabell
Hvis du hadde justert forsikringen til 16.000 i kjørelengde ville du fått utbetalt 140.000 kroner.

Liten forskjell i premie, men stor forskjell i erstatning. For å være på den sikre siden om uhellet er ute – anbefaler vi at du tar kontrollen i dag.

Endring av kjørelengde

Endring av kjørelengde gjør du enkelt ved å ringe oss på 07300. Oppgi:

  • Årlig kjørelengde
  • Kilometerstand i dag
  • Dato for avlest kilometerstand

I forsikringsavtalen finner du også et veihjelpsbevis. Dette anbefaler vi at du skriver ut og legger i bilens hanskerom, det kan gjøre ting enda lettere om noe skulle skje.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.