Til konfirmanten: En gave som fortsetter å gi

Det finnes en konfirmasjonsgave som er verdifull i dag, og hvor verdien vil kunne vokse seg større over tid. Samtidig vil en slik gave gi konfirmanten verdifull kunnskap på veien videre i livet.

Å bli voksen handler om å frigjøre seg og bli mer selvstendig. Friheten til å disponere egne penger og påvirke sin egen økonomi er en viktig del av dette. Mange konfirmanter ønsker seg derfor penger i gave, og mange foresatte og familiemedlemmer har glede av å gi dem det.

Men om du gir din pengegave i form av fond får konfirmanten mer enn et beløp her og nå.

Verdi som vokser

Enten du starter en spareavtale eller gir et engangsbeløp i gave er sjansen stor for at et gavebrev i aksjefond vil vokse mer over tid enn om pengene går inn på konfirmantens sparekonto.

Om noen år, når konfirmanten er gammel nok til å ta førerkort, vil på interrailreise eller skal gå i gang med studier vil gaven kunne ha vokst til et ekstra kjærkomment bidrag i en livsfase der behovene er mange og inntektene ennå ikke er så store.

Kunnskap og gode sparevaner

Å gi fondsandeler i gave er en god måte å stimulere interessen for langsiktig sparing hos konfirmanten. Ved å følge utviklingen i fondsverdien over tid vil konfirmanten også kunne lære mye om økonomi og investeringer. Dette er kunnskap som vil komme godt med gjennom livet.

Frihet og fleksibilitet

Når du setter opp gavebrevet kan du velge fritt mellom ODINs mange og varierte fond. Konfirmanten kan også bytte fond, kjøpe flere andeler og selge andeler når som helst underveis i sparingen. Jo lenger konfirmanten holder på fondsandelene, desto større kan dere forvente at din gave vil bli.

Ønsker du selv å fortsette med sparingen til konfirmanten, for eksempel som julegave og bursdagsgaver fremover kan du ta kontakt med oss for å få satt opp årlige faste trekk. På den måten kan du ordne både konfirmasjonsgave, fødselsdagsgaver og julegaver for mange år fremover.

Hvor mye kan du gi?

Fra 1. januar 2014 kan du gi så store gaver du ønsker uten at det utløser arveavgift. Dermed er det lettere å overføre verdier mellom generasjonene, og et gavebrev er en fin måte å gjøre det på. Du kan velge om du vil overføre egne andeler, eller om du vil kjøpe nye.

Barn under 18 år som mottar gavekort får ikke råderett over midlene før de blir myndige. I mellomtiden disponerer de foresatte midlene i fellesskap, hvor begge foreldre må signere dersom fondsandeler skal selges.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.