Hvis du ønsker å eie din egen bolig finnes det heldigvis hjelp å få og korteste vei til målet er ofte å ta turen i banken.

Hva må du tenke på før du kjøper?

Livet består av mange milepæler, små og store øyeblikk som til sammen utgjør hvem du er. Enten du vil bo i enebolig, rekkehus eller leilighet, er det å kjøpe den første boligen definitivt noe du vil huske for alltid. Her er tips til hva du må tenke gjennom før du setter i gang boligjakten.

For mange kan det virke uoppnåelig å kjøpe bolig i disse dager. Boligprisene er fortsatt høye selv om markedet har flatet litt ut, kravet til egenkapital på 15 prosent virker helt umulig, og ikke alle har foreldre eller familie som har mulighet til å stille opp. Det hele ser mørkt ut.

Heldigvis finnes det hjelp å få og korteste vei til målet er ofte å ta turen i banken. Der har de oversikten over hva som kreves for at du skal komme deg inn i boligmarkedet.

Tips som hjelper deg godt på vei

Hvis du ønsker å eie din egen bolig, finnes det flere tips som kan hjelpe deg på veien til å realisere drømmen. Det kan ta litt tid, det krever potensielt en del innsats, men dagen du står der med nøklene i hånden vil garantert komme. Det krever bare litt planlegging.

Det første tipset er å ta kontakt med banken der du og en rådgiver kartlegge din situasjon, både økonomisk og ellers. Da får du både vite hvilke muligheter du har og hva som skal til for at du skal komme i mål. Den beste starten på boligdrømmen starter nettopp her.

Sparing er noe ingen slipper unna. Selv om det er morsommere å bruke alle pengene med en gang de kommer inn på konto, gjelder det å ha “eyes on the prize”. Alle monner drar, og ser banken at du har spart jevnt og trutt hver måned – selv med små beløp – kan det hende de er villige til å strekke seg litt lenger. Vis stå-på-vilje og utgangspunktet er vips mye bedre.

Nedbetal annen gjeld og gå på visning

Unngå så langt det lar seg gjøre å ta opp forbrukslån eller andre lån. Sitter du på smågjeld kan dette være tidspunktet for å begynne nedbetalingen skikkelig. All gjeld trekker nemlig ned summen banken kan låne deg fordi regnestykket handler om den totale økonomien. Det er surt å ikke få drømmeboligen fordi det var gøy å handle på kredittkort.

Kontakt oss

Siste tipset til enhver som er interessert i å kjøpe bolig er å gå på visninger – mange visninger. Her gjelder det å få et overblikk og se hva du kan få til hvilken pris. Du vet kanskje hvor du vil bo, men muligens blir det for dyrt? Bruk gjerne en sjekkliste når du er på vinsing slik at du vet hva du bør se etter. Drømmeboligen er kanskje ikke slik du trodde den var.

Skal du kjøpe bolig for første gang er det mye å ta stilling til. Hvilke muligheter du har er unikt for deg og din situasjon, og det kan være vanskelig å finne ut av helt på egenhånd. Stikk innom banken for en hyggelig prat, få oversikten og start letingen. Det er nå moroa begynner!

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.