Tilliten tilbake i boligmarkedet

Fersk boligprisstatistikk fra Eiendom Norge viser at prisene steg i juli. Boligprisene er nå 2,6 prosent høyere enn i juli fjor.

– Folk kjøper boliger til høye priser i dag fordi de er “redde” for enda høyere priser i morgen, sier Odd Nymark i landets største megler, EiendomsMegler 1. Derfor stiger prisene i juli. Dette har vi særlig sett i markedet for ett- og toromsleiligheter hvor det i sommer har vært kraftige budrunder drevet av studenter og deres foreldre.

Han mener den uvanlige oppgangen i juli bekrefter et sterkt boligmarked hvor forbrukeren har stor tro på prisvekst fremover. – Tilliten til boligmarkedet er definitivt tilbake, sier Odd Nymark i EiendomsMegler 1.

– Vi forventer at denne trenden vil fortsette utover høsten med høy boligomsetning, stigende priser og raskere salg, sier Nymark. Vi tror videre at god omsetning av bruktboliger også vil gi en god effekt på nybyggmarkedet hvor det hittil i år har gått tregt.

Fakta om EiendomsMegler 1:
EiendomsMegler 1-alliansen er landets største megler innenfor områdene bolig, fritidseiendom, prosjekteiendom og næringseiendom.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.