100.000 kroner til TV-aksjonen

Tradisjon tro støtter vi årets TV-aksjon med 100.000 kroner til rent vann. I tillegg gir spinning og en våt utfordring fra Møre og Romsdal ekstra bidrag.

I år går pengene fra TV-aksjonen til Kirkens Nødhjelp og målet er å gi en million mennesker varig tilgang til rent vann. Med dette menes drikkevann, vann til matlaging, klesvask og daglig hygiene. For bare 200 kroner kan du gi vann til ett menneske for resten av livet.

Vår gave til TV-aksjonen

Tradisjonen tro gir SpareBank 1 SMN 100 000 kroner til TV-aksjonen.

De lokale bankkontorene brukes også i år som tellesentraler og mottak for bøssebærerne på flere plasser i Midt-Norge og på Nordvestlandet.

Ansatte spinner inn 12 000 kroner

– Årets rekrutteringsprosess for å få 24 ansatte til å sitte på SMN-sykkelen under spinning for TV-aksjonen var av det enkle slaget, sier primus motor og finansrådgiver, Bendik Ramstad.

Ved å holde sykkelen i gang i 24 timer bidrar ansatte med vann til 60 personer resten av livet.

– Trening for en god sak er trening med mening. Her har banken tatt sin rolle, og bidrar til samfunnsutvikling også utenfor vår region, poengterer Bendik.

spinning

10 kroner for vannet i dag

Fra Molde, Nordmøre og Romsdal kommer en klar oppfordring til oss alle via Siw Bergsås. Alle ansatte i SpareBank 1 SMN er utfordret til å gi 10 kroner til årets TV-aksjon for hver gang de forbruker vann i løpet av fredag 17. oktober. Totalbeløpet settes inn på innsamlingskontoen til TV-Aksjonen. Da er det bare å starte tellingen for hver gang du fyller et glass vann, en kopp kaffe, tar en kjapp dusj, tar en do-flush osv.

Dette går pengene til

Tilgang til rent vann dreier seg ikke om å bli utørst, det betyr at mennesker overlever og holder seg friske.

Rent vann betyr:

  • Tilgang til vann sikrer avlinger og mat til befolkningen.
  • Færre døde som følge av vannrelaterte sykdommer
    – 4100 barn dør hver dag av diare
    – 2350 personer dør hver dag av feilernæring, skittent vann, manglende tilgang på toalett, sanitære fasiliteter og hygiene.
  • Kvinner og barn får muligheten til utdanning og arbeid når de ikke må bruke mange timer hver dag på å gå etter rent vann.
  • Når turen etter vann blir kort er kvinner også mindre utsatte for vold og seksuelle overgrep.

For å styrke flere av disse positive ringvirkningene vil Kirkens Nødhjelp også sette opp latriner og gjøre andre tiltak for å bedre sanitære forhold og hygiene. Bidrag til TV-aksjonen skal derfor gå til vannprosjekter i åtte land.

Dette blir en “vannvittig” viktig dag, Sammen får vi ting til å skje!

Innsamlingskonto