Endelig klart for BankID uten java – først på våre forsikringstjenester

Nå er vi i gang med å få på plass BankID uten java for alle våre tjenester. Vi starter med forsikringstjenesten for person og pensjon fra 6. oktober 2014. Så kommer nettbank uten java for privatpersoner og bedrifter. Deretter tjeneste etter tjeneste – helt til vi er javafrie.

Det betyr at du vil kunne møte BankID både med og uten java i en tid fremover. Men vær sikker på at vi er like opptatt av å bli kvitt java’en som deg.

Sliter med java

Vi sammen med de andre bankene i Norge utviklet java-fri BankID rett og slett fordi mange av dere har slitt med installasjon og oppdatering av Java. En del har også vært bekymret på grunn av mange sikkerhetsadvarsler som har dukket opp ved bruk av BankID.

Det har også vært viktig for oss at BankID skal fungere uavhengig av programvare, altså skal de skal slippe å laste ned noe for at løsningen skal fungere.

Godt samarbeid

Den elektroniske ID- og signeringsløsningen BankID er utviklet av bankene i fellesskap. BankID ble lansert for de første kundene i 2004, og har siden den gang blitt en standard for sikring av nettbankene i Norge. I dag bruker over 70 % BankID til nettbank og andre tjenester på nett, deriblant på offentlige nettsider.

Om BankID 2.0 uten Java
  • Krever ikke java eller annen installert programvare.
  • Samme løsning fungerer på alle plattformer; mobil, brett og datamaskin.
  • Du bruker den samme påloggingsrutinen som før, med fødselsnummer, engangskode og personlig passord.

PS: Vil du bli javafri med en gang, prøv gjerne BankID på mobil. Du slipper både å bruke kodebrikken og å installere Java programvare. Les mer her.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.