Iron Maiden-vokalist Bruce Dickinson besøkte Molde

Turn your customers into fans. En enkel setning som likevel er vanskelig. – Å skaffe seg fans er lett når man er rockestjerne, fortalte Bruce Dickinson. Å skaffe seg fans når man driver business er langt mer krevende.

Innovasjon i skolen

Vokalisten og innovatøren startet sitt besøk i Molde med en tur til Norges første linje for Innovasjon og ledelse ved Romsdal vgs.

Skolen har forøvrig et prosjekt på gang i samarbeid med SpareBank 1 SMN, der fokus er at elevene skal hjelpe banken med å bli bedre på å kommunisere med ungdommer. Skolen har også et samarbeid med Høgskolen i Molde, der elevene får prøve seg som studenter på høgskolen, følge forelesningene der og faktisk ta eksamen og skaffe seg studiepoeng.

Bruce fikk høre om de unges innovative ideer, som ble presentert rockestjernen på en ypperlig måte. Naturligvis på flytende engelsk av elevene.

“Close encounter” for lokalt næringsliv

Vi avholdt et lunsjseminar med Bruce i samarbeid med iKuben, en næringslivsklynge blant industribedrifter i Møre og Romsdal.

Omlag 25 bedrifter var invitert til minglelunsj, hvor de fikk høre Bruce snakke om flere av sine spennende prosjekter innen flyindustrien. Kundene fikk mulighet til å diskutere ulike tema i et bredt skikte, fra rock til industri.

Fullsatt i Bjørnsonsalen

På kvelden var det duket for inspirasjonsforedrag med Bruce for om lag 600 tilhørere i Bjørnsonsalen.

Få vet vel egentlig hvilket multitalent Bruce er. Ikke bare er han rockestjerne, men også barnebokforfatter, øl-produsent, programleder i BBC, en habil fekter og gründer. En allsidig mann med andre ord. Full av energi og entuiasme deler han av sine erfrainger både som businessmann og rocker.

Temaet for kvelden var hvordan man kan skaffe seg fans. Det gjelder ikke bare innen business – det kan man også anvende i livet generelt.

Bruce Dickinson_JH2014

Vi kunne avslutte dagen i Molde i går i visshet om at vi hadde fått maksimalt ut av rockestjernens besøk i rosenes by. Han hadde truffet både yngre og eldre, skoleelever, rockere, businessfolk, og helt vanlige mennesker som ville høre litt om hva rockeren hadde på hjertet.

Etter denne dagen har nok både vi og andre som var til stede blitt mer bevisst på hvordan vi kan skaffe oss fans. Sannsynligvis har Bruce skaffet seg noen flere fans i Molde også.

Vi er stolte over at vi sammen med Istad Kraft kunne gjøre dette besøket mulig, og takker alle som deltok!