Positive nyheter for ODIN Norge

Den seneste uken har det kommet gode nyheter for flere av selskapene i ODIN Norge-fondet, noe som har bidratt til god avkastning for deres andelseiere.

ODIN er en av Norges ledende fondsforvaltere og har som mål å fortsette å være det også i fremtiden. Jarle Sjo, senior porteføljeforvalter for flere av ODINs aksjefond, deler her siste nytt om ODIN Norge.

Oppkjøpsfondet Nordic Capital la nylig inn bud på Vizrt, et selskap som leverer digitale løsninger for TV-kanaler over hele verden. Selv om vi ikke synes budet reflekterte verdiene i selskapet, så var budet 32 prosent høyere enn det aksjen ble omsatt til. ODIN Norge eier 6 prosent av selskapet og posisjonen utgjør nesten 3 prosent av fondets midler.

Møbelprodusenten Ekornes leverte overraskende gode resultater for tredje kvartal og aksjekursen er opp 10 prosent. Bedre inntjeningsvekst og ordreinngang viser at selskapet lykkes med sine nye produkter. ODIN Norge eier 4 prosent av selskapet og investeringen utgjør 2,2 prosent av fondets midler.

Aksjekursen til Schibsted gikk rett i taket etter at det ble kjent at Schibsted og Telenor inngår samarbeid med sin argeste konkurrent i Brasil, Naspers. Samarbeidet gjelder også Indonesia, Thailand og Bangladesh. Schibsted har brukt mye penger for å bli nummer 1 i Brasil på rubrikkannonser og konkurrerte hardt med Naspers. Det at de nå slår seg sammen er gode nyheter, da de blir den desidert største aktøren og vil kunne bruke mindre kapital på merkevarebygging. I denne bransjen er det nemlig «the winner takes it all» som gjelder. Schibsted er en stor investering for ODIN Norge og utgjør nesten 6 prosent av fondets midler. Det er da gledelig for våre andelseiere at aksjekursen stiger med mer enn 25 prosent på en dag.

ODIN Norge er opp over 9 prosent siste måned og ligger så langt i år mer enn 2 prosent foran markedet.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.