SpareBank 1 lanserer Nordens første klokkebank

– Nå kan kunder i SpareBank 1 sjekke saldo og siste transaksjoner på smartklokken sin, sier mobilbanksjef Baard Slaattelid i SpareBank 1-alliansen. Vi starter med smartklokker fra Pebble, senere vil vi kunne tilby tjenester på Apple Watch når dette lanseres på nyåret.

Først i Norden

– Banktjenester på mobilen er en braksuksess. I løpet av få år har 64 % av vår digitale trafikk flyttet fra PC’en til mobilen. Nå ser vi på neste steg som er å gjøre banktjenester tilgjengelige på folks ting som for eksempel smartklokker, forteller Slaattelid. – De fleste ønsker å sjekke saldoen mens de er på farten. Derfor er det naturlig å tilby denne tjenesten på en enklere og mer tilgjengelig måte enn i mobilbanken. Det er bare å trykke på en knapp, så vises saldoen og siste transaksjoner på kundens brukskonto.

Forsker på nye enkle løsninger for kundene

– Vi ser på muligheter innenfor ”Internet of Things” og hvordan bankløsninger kan være relevante i forhold til denne typen teknologi, sier Slaattelid. – Det forventes en stor økning av såkalte “tilkoblede” enheter, og vi som bank har her en mulighet til å forenkle våre banktjenester på skjermer og enheter som for eksempel kjøleskap, biler, briller, klokker osv.

Hvordan fungerer klokkebanken?

Klokkebanken består av en app til smartklokken Pebble som kunden må laste ned til sin klokke fra Pebble Store. I tillegg trenger klokkebanken en “følgeapp” som lastes ned fra App Store (iOS – kommer allerede i dag eller en av de nærmeste dagene) og Google Play (kommer senere i år). Det hele fungerer ved at bruker kobler sammen klokke og telefon, og deretter installerer applikasjonene og aktiverer klokkebank ved å gjennomføre en innlogging i mobilbank. Oppdatert saldo og siste transaksjoner hentes automatisk til klokken hvert 15. min eller når brukeren selv velger å hente saldo.

Last ned appen fra App Store eller Google Play.

Løsningen fungerer på alle smartklokker levert av Pebble. I tillegg må brukeren ha en iPhone med iOS 7 eller 8. En Android-versjon er klar før jul. Vi valgte Pebble fordi denne varianten kan brukes på både iPhone og Android. Andre smartklokker er foreløpig kun tilgjengelig på “proprietær” teknologi. Når kravene fra Apple Watch er tilgjengelig, vil vi også kunne tilby banktjenester på denne plattformen.

Se artikkel om klokkebanken i Dagens Næringsliv.

Pebble-SpareBank-1-Klokkebank

Klokkene kan kjøpes hos mange ulike nettbutikker – Komplett.no, GetPebble.com, Teknikmagasinet og andre nettbutikker.

Se bilder her.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.