Nå blir det enklere å velge riktig eiendomsmegler

- Den viktigste driveren ved valg av megler er anbefalinger fra venner og kjente, sier Line Arndt Bjercke, prosjektleder i EiendomsMegler 1. Nå kan boligselgere sjekke referansene til eiendomsmeglerne før valg av megler.

– Å selge hjemmet sitt er en stor og viktig beslutning. Vi har laget tjenesten, Vi som har solgt, for å skape trygghet i boligsalget for forbrukerne, sier Bjercke. – I stedet for å prøve og overbevise markedet om at vi er det beste valget, har vi tilrettelagt for at boligselgerne kan snakke med tidligere kunder uten at megleren vet hva som blir sagt.

Dialogen mellom forbrukerne er privat, og slik kan de få gode tips fra andre som har vært i en lignende situasjon tidligere, helt uten innblanding fra megler.

1600 referanser over hele landet – og det øker hver dag

I løpet av få uker har allerede over 1600 personer lagt seg opp som referanse. De får ikke betalt for å være der, og de behøver ikke være fornøyd med oss tidligere. Vi styrer ikke hvem som ønsker å være med – eneste betingelsen er at de har solgt en bolig gjennom oss det siste året.

– Dette en positiv og åpen tjeneste for alle, forteller Bjercke. – Det er klart dette er risikabelt, men vi mener det er viktig å være transparente, nettopp fordi vi hele tiden jobber hardt for at kundene skal være fornøyde med den jobben vi gjør i hvert eneste boligsalg.

Hvordan fungerer tjenesten?

Tjenesten er tilgjengelig på www.visomharsolgt.no

  • Første gang bruker besøker siden, blir vedkommende forklart konseptet gjennom en introduksjonsfilm
  • Brukeren kan velge å gå videre med eller uten Facebook-innlogging
  • Bruker kan deretter søke etter relevante referanser og meglere basert på geografi (postnummer)
  • Bruker man Facebook-innlogging, får man også opp venner som har solgt i det området som man har valgt
  • Dialogen mellom bruker og referanse er ikke åpen for andre. Megler kan ikke se hva som blir skrevet.

EiendomsMegler 1-alliansen er landets største megler innenfor områdene bolig, fritidseiendom, prosjekteiendom og næringseiendom.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.