Slik sikrer du inngangsbilletten til boligmarkedet

Høye boligpriser og krav om 15 prosent egenkapital, gjør at mange opplever kjøp av egen bolig som nærmest umulig. Sånn trenger det ikke å være.

For den smarte spareren, som jevnt og trutt setter penger inn på BSU-kontoen, så er det ikke så umulig som mange tror – bare se her:

Din innsats er litt over to tusen i måneden og en dose utholdenhet. Belønningen? Nok egenkapital til å kjøpe en bolig til 1.863.000 kroner, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1.

Forutsetningen er at du sparer 2.083 kroner i BSU hver måned i 8 år. I tillegg sparer du hele skattefradraget som du får av staten for de årene. De setter du inn på en ekstra sparekonto med god rente. Renta på begge kontoene anslås til 4,5 prosent.

– To tusen i måneden er en ting, noe annet å holde det gående i åtte år. Det er krevende, men ikke umulig. Belønningen for sparingen er jo fantastisk, sier Gundersen.

Her ser du hvordan dette er mulig:

Slik-vokser-BSU-pengene

Nok egenkapital til nesten 2 mill. bolig
Med 279.438 kroner på konto har du altså nok egenkapital til å kjøpe en bolig til 1.862.920 kroner (nesten to millioner), forutsatt at du får så mye lån i banken. Det kommer an på betalingsevnen din.

Og, du kommer faktisk ganske langt med denne kjøpesummen. I dag har finn.no over 3.500 boliger til salgs med en samlet prisantydning under 1,85 millioner kroner.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.