24 inspirerende innovasjonstimer på Technoport-konferansen

Atari-grunnlegger, en ekte månelandingsdirektør og to av Norges desidert mest suksessfulle seriegründere kommer til Technoport 2015 den 18. og 19. mars.

Det sterke konferanseprogrammet inkluderer storheter som Nolan Bushnell; grunnlegger av det verdenskjente spillselskapet Atari Corporation og som regnes som videospill-industriens far. Den britiske TV-stjernen og månelandingsdirektøren Angela Lamont vil igjen vie Trondheim et besøk. Mens seriegründer og tidligere Mozilla-sjef Pascal Finette tar turen helt fra Silicon Valleyen for å fortelle om arbeidet med å dyrke fram nye gründere på Singularity University sin Startup Lab.

To av Norges mest suksessfulle high-tech entrepenører, Alf Egil Bogen og Geir Førre, kommer også. Studiekameratene fra NTH har begge bygget sine karrierer basert på micro- chips, både som konkurrenter og forretningspartnere. Det er duket for et historisk øyeblikk når de for første gang skal dele sine opp- og nedturer sammen fra fra scenen.
Vi får også møte Louise Helliksen, innovasjonsdirektør i Evry, som jobber med innovasjon i store organisasjoner og Anne Kjær Reichert, gründeren som har tatt med seg det suksessfulle Peace Innovation Lab konseptet fra Stanford University og lansert en spin-of i Berlin.

Fra Silicon Valley og Dakar til Trondheim og NTNU

Årets tema er ”Awakening the entrepreneurial mindset”. Målsetningen er å skape en inspirerende og lærerik møteplass som bringer akademia, representert ved studenter og forskere, og næringslivet, både unge startups og etablerte bedrifter, sammen.

”Jeg er kjempestolt over programmet. Vi har invitert ekstremt dyktige foredragsholdere fra hele verden som skal belyse viktige aspekter ved det entreprenørielle tankesettet. Her får du innblikk i nye måter å jobbe på. Eksepsjonelle og kontroversielle innovatører fra Sillicon Valley og Dakar til Trondheim og NTNU får herje fritt på scenen og vil dele både suksesser og feiltrinn,” sier Gøril Forbord, daglig leder i Technoport.

Bli investor du også

Technoport 2015 legger til rette for at deltakere på konferansen kan ta del i innovasjon gjennom The Live Crowdfunding Experience. Fire norske startups vil presentere seg selv og sin produktidè foran publikum i en fullsatt storsal på velkjente Studentersamfundet. Hvem som helst i publikum kan kjøpe aksjer i de fre oppstartsbedriftene. Under Technoport14 ble den første norske crowdfundingen av denne typen arrangert og det ble en stor suksess. Til sammen ble det samlet inn omkring 700 000 kroner på en kveld.

”Målsetningen i år er å slå fjorårets rekord, og samtidig gi publikum en festaften utenom det vanlige. Tenk så morsomt å leke investor for en kveld,” avslutter Forbord.

Foreningen Technoport består av syv medlemmer, hvorav SpareBank 1 SMN er en av disse. Fremtidscamp, Topplederkonferansen og gründernes Oscarfest – Innovator kan oppleves samme uke som Technoport og er arrangement i regi av Partnere for Nyskaping – et samarbeid mellom NTNU, SINTEF og SpareBank 1 SMN.

Her kan du lese om Technoport 2014.

Technoport_dag03

TechnoportCrowdfunding 2014 (1)