EiendomsMegler 1 Midt-Norge i toppen blant Norges beste arbeidsplasser

Det internasjonale analyse og rådgivningselskapet Great Place to Work har kåret EiendomsMegler 1 Midt-Norge til en av Norges beste arbeidsplasser for fjerde år på rad. Meglerforetaket med kontorer i Sør-, Nord-Trøndelag og Møre og Romsdal vant fjerdeplassen i konkurranse med norske virksomheter.

– Dette er litt som eksamen og julaften på en og samme dag for oss, uttaler en entusiastisk Kjetil Reinsberg, adm. dir. i EiendomsMegler 1 Midt-Norge.

Mestring i jobben

– I alt vi gjør, 365 dager i året, har vi fokus på å skape en motiverende arbeidsplass med medarbeidere som opplever mestring og håndterer kundene sine deretter, forteller Reinsberg.

– Å bli kåret til en av Norges beste arbeidsplasser for fjerde året på rad er en anerkjennelse av at våre 230 ansatte driver kontinuerlig forbedring av egen arbeidsplass. Det betyr at måten vi driver selskapet på er robust og bærekraftig. Høy utviklingstakt er en rammebetingelse i 2015, og da blir kontinuitet i medarbeiderfokuset viktig både for å skape skire arbeidsplasser og gjensidig lønnsomme kunderelasjoner over tid, avslutter Reinsberg.

Imponerte prisgivere

For grunnleggeren av Great Place to Work Norge, Jannik Krohn Falck, er det svært interessant å se at EiendomsMegler 1 Midt-Norge scorer helt i Norgestoppen på parametere som tradisjonelt ikke assosieres med eiendomsmeglerbransjen.

– Selskapet har bevist at det er fullt mulig å bygge en robust og attraktiv arbeidsplass innenfor en salgsintensiv bransje. Dette har de gjort gjennom strukturert og langsiktig arbeid med å rekruttere, utvikle og beholde de beste folka, forteller Falck.

– Det faktum at 40 % av befolkningen i regionen velger å bruke EiendomsMegler 1 Midt-Norge når de skal selge bolig er på mange måter beviset på at det lønner seg å investere i de beste ansatte, sier Falck.

Kontinuerlig forbedringsarbeid skaper de beste kundeopplevelsene

EiendomsMegler 1 Midt-Norge sitt mantra er at 100 % av de ansatte skal ha 100 % mestring i jobben sin.

– Vi som jobber i støtteapparatet har som eneste oppgave å legge til rette for at de som hver dag er i kundekontakt har alle forutsetninger for mestring. Da trenger vi ikke gjøre særlig annet, for en medarbeider i flytsonen er en medarbeider som selv finner gode løsninger i dialog med kundene, sier en smilende Vivi Fuhr Hjelde, HR og Organisasjonssjef i EiendomsMegler 1 Midt-Norge.

Eiendomsmegler 1 Midt Norge arbeider systematisk med utvikling av bedriftskultur gjennom delegering av ansvar og myndighet.

– Hos oss har alle ansatte to jobber: Den ene er å gjøre jobben sin, den andre er å hver dag utfordre og tenke kreativt hvordan vi kan tilrettelegge og utvikle oss for å gjøre jobben på en smartere og enda bedre i morgen. Kontinuerlig forbedringsarbeidet skaper engasjement, stolthet og sterkt eierskap til arbeidsplassen – de gir de beste kundeopplevelsene – også er det veldig gøy, avslutter Hjelde.

Inspirert av toppidrettskulturen og Northug

Siden 2013 har Eiendomsmegler 1 Midt-Norge vært sponsor av Norges Skiforbund Sprintlandslaget, en avtale som nylig ble utvidet til et hovedsponsorat av NSF for SpareBank 1 Gruppen og EiendomsMegler 1 Norge Alliansen. I tillegg er selskapet personlig sponsor av Petter Northug.

– Samarbeidet med det som trolig er landets fremste prestasjonskulturer har vært til stor inspirasjon for oss, ikke minst når det kommer til medarbeiderutvikling, sier Kjetil Reinsberg. – Vi i næringslivet har mye å lære av toppidrettskulturen når det kommer til å sette seg tydelige mål, legge gode planer, og jobbe strukturert over tid for å lykkes. Det samme gjelder når det kommer til ærlige, tydelige og konstruktive tilbakemeldinger på veien mot målet. Måten skiforbundet og Petter jobber på er skoleeksempelet på kontinuerlig forbedring. Det er få ting som motiverer mer enn å sammen strekke seg mot felles mål.

I vinter toppet selskapet effekten av sponsoratet gjennom at alle ansatte reiste til Falun for å oppleve konkurranser og utøvere på nært hold under ski-VM.

– Jeg opplever at idrettsgleden fra ski-VM har mobilisert en voldsom energi i selskapet, og vi nå bygger en enda sterkere bedriftskultur gjennom de felles opplevelsene og erfaringene vi har gjennom sponsoratet med Norges Skiforbund og Team Northug, avslutter Reinsberg.

Som fryktelig stolt morselskap, synergipartnere, venner og kolleger, så gratulerer vi Eiendomsmegler 1 med å igjen være et av Norges beste selskaper å jobbe i – og vi ser frem til å fortsette å jobbe sammen for å skape de beste kundeopplevelsene.

Med 29 kontorer i Trøndelag og på Nordvestlandet har Eiendomsmegler 1 Midt-Norge erfaring og lokalkunnskap som kan være den avgjørende faktoren om du blir fornøyd med bolighandelen din. De sørger for at du får en trygg og god boligprosess, enten du skal kjøpe eller selge.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.