Noen stjal skiene våre! Kan vi få igjen noe på forsikringen?

I disse påsketider lurer mange på om stjålet eller ødelagt skiutstyr dekkes av forsikringen. Her får du svaret.

Hver eneste påske forsvinner skiutstyr fra alpinanlegg, fra skibokser på parkerte biler og fra hytteveggen. Kan man få erstattet dette utstyret på forsikringen?

– De fleste reiseforsikringer dekker tyveri av ski og skiutstyr, og har du toppforsikring gjelder reiseforsikringen på alle typer reiser, også på turer i hjemkommunen, forteller skadeforebygger Fred Nilsen i SpareBank 1 Forsikring.

Må passe på sakene

– Men husk at du må holde tilsyn med skiutstyret ditt for å få full erstatning. Du kan altså ikke bare gå fra skiene dine ubevoktet , og regne med å få erstattet et eventuelt tyveri på forsikringen.

Innboforsikring på hytta

Blir skiustyr stjålet på din egen hyttes private uteareal, kan det også dekkes av hyttas innboforsikring inntil en viss sum.

- Hva om skiutstyret blir ødelagt?

Skulle du være så uheldig at skiene dine brekker som følge av et fall, er det dessverre lite å hente på forsikringen.

– Ski og sportsutstyr erstattes ikke ved skader som skjer mens du bruker utstyret. Det regnes som vanlig slitasje, akkurat som du ikke får reparert bilen din gratis på forsikringen når en av delene ryker, forklarer Fred.

Fred Nilsen har følgende råd for å holde tyvene unna:
  • Bruk de låsbare skistativene i skianleggene eller sørg for at noen passer på skiene. Det enkleste er kanskje å sette fra seg skiene separat, tyven er ikke interessert i bare én ski og vil sjelden ha tid til å lete.
  • Ikke bruk skiboksen på biltaket som lagringsplass for skiene – det er enkelt for tyvene å åpne en skiboks. Lås skiene inn i en bod på hytta. Unngå å sette skiene inntil veggen på hytta og la dem stå der over natta.
- Hva om jeg selv blir skadet?

Fred Nilsen minner om at reiseforsikringen også vil være god å ha om du selv skulle være så uheldig å bli skadet av en ulykke i skibakken.

– Da kan du få dekket dokumenterte og nødvendige merutgifter, blant annet utgifter til lege, sykehusopphold, hjemtransport og erstatning for avbrutt reise, avslutter han.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.