Fra venstre: Karen Juul Skarbø fra Haukr, Kristian Gutvik fra Seram Coating, Sheri Shamlou fra Solution Seeker. (Foto: Kai T. Dragland, NTNU)

Disse skal kjempe om Midt-Norges største etablererstipend

Solution Seeker, Haukr og Seram Coatings kjemper om Midt-Norges største etablererstipend; Startstøtte. En halv million kroner går til vinneren som kåres under Gründernes Oscarfest, Innovator 27. august i år.

21 bedrifter hadde meldt seg på i konkurransen om stipendet. – Konkurransen har som vanlig vært hard. Vi ser at det gror godt i nyskapingsmiljøene våre, forteller koordinator for Startstøtte Per Arne Wilson. De tre bedriftene som går videre i konkurransen om Startstøtte ble presentert under ett av NTNU-studentenes største og mest populære arrangement – Mixer, tirsdag kveld. Her møttes mer enn 250 studenter for å la seg inspirere til nyskaping av næringslivsledere.

Dette er finalistene

Seram Coatings bearbeider silisiumkarbid slik at det kan brukes som coating på maskindeler. Det gjøres ved hjelp av en spraymetode. Resultatet blir mer slitesterke maskindeler. Nå jobbes det med å ta den nye teknologien ut i markedet.

Haukr utvikler droneteknologi. Gleden over frikjøring og toppturer på ski ga ideen til dronen. Den følger deg hele vegen fra toppen og ned til bunnen av bakken mens den filmer. Gründerne har massemarkedet som er interessert i utendørsaktiviteter som kundegruppe. Dronen må være enkel å få med seg på tur og skal styre seg selv.

Solution Seeker er et beslutningstøtteverktøy for oljeindustrien. De tar mål av seg å erstatte mye av ingeniørenes skjønn og erfaring med matematiske modeller. Det er operasjoner i oljebrønnene som skal optimaliseres ved hjelp av Solution Seekers teknologi.

Mixer Partenere for Nyskaping 2015
Flere bilder fra kvelden finner du her.

Venture Cup

Hvem som skal gå videre i forretningsplankonkurransen Venture Cup ble også presentert under arrangementet. Picterus og AviDrone er videre i hovedklassen, mens Helping Hands og Inhibio er videre i entreprenørklassen. Hvem som blir vinnere får vi altså ikke vite før under Gründernes Oscarfest, Innovator, 27. august.

SpareBank 1 SMN tar initiativ til verdiskaping i regionen, ved å koble og bygge broer mellom ulike aktører. Som en viktig del av Partnere for Nyskaping (som står bak Innovator, Startstøtte, Fremtidscamp og mer) jobber banken målrettet med å utvikle grunnlag for næringsutvikling. Vi er ledende bank i Trøndelag og Nordvestlandet og bevilger hvert år inntil 50 prosent av overskudd etter skatt og utbytte til allmennyttige formål. Som landsdelens ledende private bidragsyter har vi i løpet av de siste ti år delt ut mer enn 500 millioner kroner til gode formål.