Billig billån kan fort bli dyrt

Et billig billån hos bilforhandleren kan i realiteten være et dyrt billån

Bilselgerne reklamerer ofte med svært billige billån. Ofte med rente helt ned mot 1 %. For godt til å være sant? Ja, dessverre.

Årsaken er at rentefordelen kamufleres inn i prisen på den bilen som du kjøper. Ved å slå sammen prisen på lånet med prisen på bilen så kan de tjene mer penger enn det de ville gjort hvis du hadde kjøpt bilen og lånet hver for seg.

Mobiltelefon til én krone
Vi husker alle når mobiltelefonen kom og mobilselskapene var villige til å la oss få en mobiltelefon for kun én krone; tenk på det, en krone! For godt til å være sant? Ja, selvfølgelig, det visste vi. Mobilselskapene slo sammen to priser i én pris. Det de tapte på telefonen tok de igjen på abonnementet. Det gjorde det vanskelig for oss kunder å sammenligne priser på telefoner og abonnement.

Bilens faktiske pris
Sammenlignet med mobileksemplet er det enda vanskeligere i tilfellet med kjøp av bil. Vi har god oversikt over hva en mobiltelefon koster, men de færreste vet hva prisen for en bil faktisk er. Enda vanskeligere blir det når man legger til ekstrautstyr på bilen. Det gir bilselgeren enda bedre mulighet for å slå sammen to priser i en pris. Det de taper på den veldig synlige renten tar de igjen i den kamuflerte prisen på bilen.

Sett i lys av eksemplet over så betyr det at du som kunde gir fra deg forhandlingskortet med selgeren når du velger pakkeløsningen med bil og finansiering i ett tilbud. Ved å kjøpe bil for seg og ha finansieringen et annet sted skaffer du deg et forhandlingsrom når du kjøper bil.

Kontakt banken din og motta et finansieringsbevis på bil før du går i bilbutikken. Slik slipper du å bli revet med i kjøpsøyeblikket og slik sparer du penger.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.