Nordens første klokkebank – nå også på Apple Watch og Android Wear

Kunder med smartklokke fra Pebble har kunnet bruke SpareBank 1s klokkebank siden november i fjor. – Nå er vi endelig klare for Apple Watch og Android Wear, sier mobilbanksjef Baard Slaattelid i SpareBank 1-alliansen.

– Banktjenester på mobilen er en braksuksess, forteller Slaattelid. I løpet av få år har 65 % av vår digitale trafikk flyttet fra PC’en til mobilen. Nå er vi allerede i gang med å gjøre banktjenester tilgjengelige på folks ting som for eksempel smartklokker.

– De fleste ønsker å sjekke saldoen mens de er på farten. Derfor er det naturlig å tilby denne tjenesten på en enklere og mer tilgjengelig måte enn i mobilbanken. Det er bare å trykke på en knapp, så vises saldoen og siste transaksjoner på kundens brukskonto.

– Nå har vi altså videreutviklet vår klokkebank slik at den fungerer på Apple Watch og Android Wear. Det blir spennende å følge med på utviklingen fremover, sier Slaattelid.

Forsker på nye enkle løsninger for kundene

– Vi ser på muligheter innenfor ”Internet of Things” og hvordan bankløsninger kan være relevante i forhold til denne typen teknologi, sier Slaattelid. – Det forventes en stor økning av såkalte “tilkoblede” enheter, og vi som bank har her en mulighet til å forenkle våre banktjenester på skjermer og enheter som for eksempel kjøleskap, biler, briller, klokker osv.

Android Wear

Last ned klokkebank-appen fra Google Play. For å ta i bruk tjenesten, må du være kunde i SpareBank 1. I tillegg trenger du en Android Wear eller Pebble Smartwatch. Videre må du har versjon Android 4.3 eller høyere, og laste ned Android Wear Companion app i Google Play (instrukser om dette gis når du kjøper smartklokken).

Merk at denne Android-versjonen ikke vil fungere på Samsung Gear. Denne klokketypen har et eget operativsystem som er annerledes enn Android Wear. Samsung telefoner kan benyttes, men mot andre klokketyper som eks LG, Sony etc.

Apple Watch

Appen er nå til godkjenning i App Store. Du må ha minimum iOS 8.2 eller høyere på telefonen din. Det er en egen app fra Apple for å styre selve klokken (den heter Apple Watch). Fra den appen styres innstillinger og eventuell avinstallasjon. For å koble sammen iPhone og Apple Watch, så må du åpne “Apple Watch”-appen på din iPhone – og følg instruksjonene der.

Last ned bilder her

Pebble Watch

Klokkebanken fungerer på alle smartklokker levert av Pebble. I tillegg må brukeren ha en iPhone med iOS 7 eller 8. Last ned fra Apple Store her eller last ned fra Google Play her.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.