Betal alltid i lokal valuta i utlandet, det lønner seg!

Når du er på reise i utlandet får du ofte spørsmål om du vil betale i norske kroner eller i lokal valuta. Hva skal du velge?

Du bør alltid velge å betale i lokal valuta.

Når du velger lokal valuta er det Visa og MasterCard som veksler for deg, og de har markedets beste vekslingskurs. Selv om banken legger på et valutapåslag på 1,75%, så er det fortsatt lønnsomt å betale i lokal valuta. Velger du derimot å betale i norske kroner, er det butikken som veksler for deg og de velger ofte et høyt påslag for å sikre seg mot valutatap.

Vær oppmerksom på at det ikke finnes regelverk som hindrer butikker og restauranter i å bestemme kursen selv. Det er dessverre også slik at enkelte spekulerer i dette og gir deg en veldig dårlig kronekurs. Du har krav på å velge hvilken valuta du ønsker å betale i, selv når butikken allerede har valgt norske kroner for deg.

Gjelder dette også ved reise til nordiske land?

Ja, dette gjelder også når du reiser til våre naboland. Du bør betale i svenske kroner når du er i Sverige, og i danske kroner når du er i Danmark.

Betal alltid i lokal valuta!

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.