Penger

Pensjon eller lønn? Ja takk, begge deler

Nordmenn ønsker å ha god råd som pensjonister. Undersøkelser viser at vi ønsker å ha minst 70 % av lønna i pensjon for å få en god pensjonisttilværelse.

I det private næringsliv vil flere hundre tusen personer bli både overrasket og skuffet når de finner ut at pensjonen blir på mellom 50- 60 % av lønna.

Vi vet også at nordmenn har troen på et langt liv. Hele 64 % mener de skal bli over 80 år, 26 % av disse tror de skal bli over 90! Men hva skal man leve av?

Fra 2011 har vi hatt mulighet til å ta ut pensjon fra fylte 62 år både fra folketrygd og arbeidsgiver, samt fra fripoliser og AFP – samtidig med at vi arbeider. Men å ta ut fra 62 år vs 67 år betyr nærmere 30 % lavere årlig pensjon.

Lønnsøkning eller økt pensjonssparing?
De aller fleste ansatte vil tjene på å få deler av lønnsøkningen i form av en forbedret pensjonsordning. Og jo yngre en ansatt er, jo større utslag gjør pensjonssparingen på pensjonsutbetalingen.

Undersøkelser viser også at det er de yngste arbeidstakerne som sparer mest privat. Det betyr at en forbedret pensjonsordning vil bli positivt mottatt blant ansatte og for bedriften er det et konkurransefortrinn i kampen om de beste medarbeiderne.

Lønnsøkning vs. bedre tjenestepensjon

Ønsker din bedrift råd om forbedret pensjonsordning? Ta kontakt med oss på 07303 eller bestill møte med bedriftsrådgiver.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.