Redd for å bli permittert eller miste jobben? Arbeidsledighetsforsikring kan være løsningen.

Uro i markedet og trangere tider i flere bransjer gjør at stadig flere frykter å miste jobben eller å bli permittert.

– Å bli arbeidsledig kan være en stor utfordring for økonomien. Ikke minst med tanke på at de fleste har lagt seg på et utgiftsnivå som står i samsvar med lønnen de får inn hver måned, sier Pål Borge-Eikli, produktsjef i SpareBank 1 Forsikring.

– Blir du ufrivillig arbeidsledig eller permittert reduseres inntekten din kraftig. Ofte må du klare deg med halve lønna. I slike tilfeller kan en arbeidsledighetsforsikring være god å ha.

Månedlige utbetalinger

Hvert eneste år registrerer 1 av 10 arbeidstakere seg som arbeidssøkende. En tredel av disse er fortsatt ikke i jobb etter ett år.

I Norge er vi heldige som har en god ordning med dagpenger ved arbeidsledighet. Likevel faller mellom 40 og 70 prosent av inntekten din bort om du mister jobben.

En arbeidsledighetsforsikring gir deg månedlige utbetalinger i tillegg til dagpengene fra NAV. Det vil gi deg økonomisk trygghet i en ledighetsperiode slik at du kan konsentrere deg om å finne en ny jobb du kan trives i, sier Borge-Eikli.

Populær forsikring

Arbeidsledighetsforsikring har blitt et populært tilbud, og salget er nesten doblet siden 2013. Det er tydelig at medias fokus på urolige tider har gitt økt interesse for forsikringen.

– De som hittil har fått utbetaling fra denne forsikringen i SpareBank 1, var i gjennomsnitt arbeidsledig i 9 måneder. Erstatningsutbetalingene økte med hele 160 prosent fra 2013 til 2014, så det er tydelig at dette har en reell verdi for kundene avslutter Borge-Eikli.

Fakta om arbeidsledighetsforsikring

Arbeidsledighetsforsikring gir månedlige utbetalinger og sikrer deg økonomisk trygghet i en periode uten lønn. Forsikringen gir en utbetaling på opptil 13000 kroner i måneden i maksimalt 3 år.

Forsikringen gir ikke utbetaling ved arbeidsledighet eller permittering som du er kjent med på kjøpstidspunktet. For å få utbetaling må du melde deg som arbeidsledig og arbeidssøkende hos NAV og motta dagpenger uten permisjon.

Tall og fakta om arbeidsledighet fra NAV
  • Tall fra år 2000 og frem til i dag viser at gjennomsnittlig 10 prosent av arbeidsstyrken registrerer seg arbeidsledig hvert år.
  • I 2014 var det 283 000 personer som registrerte seg 100 prosent arbeidsledig i løpet av året.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.