Ut på reise? Her er de 3 beste valuta-appene

Det er noen apper som du bare må ha på mobilen din. En enkel og oppdatert valutakalkulator er en slik bare-må-ha-app. Den er god å ha når du er på reise eller skal handle i utenlandske nettbutikker. Det er greit å vite hva ting koster.

Vi har nok en gang gjennomført en uhøytidelig spørrerunde på jobben for å finne ut hvilken valuta-app som du bør velge. Det er mange apper der ute, så du har kanskje allerede funnet din egen favoritt. Vi har valgt ut tre gode valuta-apper blant alle appene som finnes der ute.

Det finnes både rene valuta-apper og apper hvor valutakalkulatorene er en integrert del av annen app. Valuta-appene koster fra 0 kroner og oppover. Det ser ikke ut som det er en sammenheng mellom pris og hvor bra valuta-appen er. Ofte er pris knyttet til om du vil ha reklame i appen eller ikke.

For at en valuta-app skal karakteriseres om bra, bør den:

  • Være enkel å bruke
  • Kunne brukes offline (når telefonen ikke er på wifi eller 3G/4G)
  • Ha oppdaterte valutakurser
  • Ha de aller mest brukte valutaene
  • Og det er et pluss om den er gratis, men ikke det viktigste

Så hva er dommen?
Vel, vi har ikke testet alle valuta-appene, men plukket ut de som var oftest nevnt i vår uhøytidelige spørrerunde. Her er de tre beste:
valuta-apper-currency-sparebank1

1. Folks soleklare favoritt ser ut til å være XE Currency (iPhone, Android og Windows). Det skyldes nok enkle menyer, oppdaterte valutakurser, kan brukes offline, og appen innholder de mest vanlige valutakursene. Er du skikkelig valuta-nerd, kan du sjekke historiske valutakurser ved å titte på noen vakre grafer. Appen er gratis.

2. Så vi kunne ha stoppet her, men er du opptatt av at valuta-appen skal være enkel å bruke og nydelig å se på, da må du velge Currency – Simple Converter (foreløpig kun for iPhone). Dette er appen som nesten gjør det gøy å regne ut hva ting og tang koster i norske kroner når du er i utlandet. Appen har 160 ulike valutaer og funker selvsagt offline når du ikke har nettilgang. Appen koster 9 kroner.

3. Den siste valuta-appen vi har testet, heter Valuta+ (foreløpig kun for iPhone). Den er superenkel, gratis, og funker offline. Den er laget av dansken Daniel Nøhr, som også tilbyr en PRO-versjon av appen som koster 14 kroner (og da slipper du reklamen og får med en kalkulator). Appen har ikke fancy grafer eller historiske valutakurser, men hvem trenger egentlig det?

Her finner du flere valuta-apper for Android.

Hva er din favoritt valuta-app?

Bilde: Currency – Simple Converter

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.