Dette er den «hotteste» hyttetrenden akkurat nå

Høsten er høytid for hyttejakt på fjellet. – Vi merker allerede nå en klar økning i aktiviteten, sier hyttemegler Håkon Wøllo i EiendomsMegler 1 på Gol. – Det «hotteste» nå er å kjøpe tomt og bygge selv. Her gir han deg hytterådene.

Flere velger å kjøpe tomt

– Dagens kjøpere kan deles inn i tre grupper: de som kjøper tomt og bygger selv, de som kjøper ny ferdighytte og de som kjøper brukt. Den gruppen som øker mest er nok de som velger å bygge selv. I mitt området havner prislappen fort på mellom 3 til 4 millioner kroner, sier hyttemegleren. For mange er både prislapp og ventetid verdt det fordi man får den nye familiehytta akkurat slik man vil ha den.

Her gir EiendomsMegler 1 deg tipsene du trenger før hyttejakta starter.

Fem tips til deg som skal kjøpe hytte
  1. Finn hytteområdet som passer deg godt. Bruk tid på å finne ut hvor du ønsker å være i forhold til aktiviteter, natur, kjøreavstand etc.
  2. Ta kontakt med den lokale megleren for å finne ut hva du er på jakt etter. De lokale meglere kjenner godt til tomtepriser, byggepriser, hyttepriser og nærområdet.
  3. Sett av god tid til visninger når du finner hytter som passer dine behov. Ta gjerne med fagkyndige dersom man ønsker en ekstra trygghet.
  4. «Prøvebo» gjerne området på et hotell eller annen overnatting slik at du får sjekket ut om du liker området.
  5. Ha finansiering, etc. klart når man drar på visning, plutselig starter budrunden og da er det greit å være klar.

Fakta om EiendomsMegler 1:
EiendomsMegler 1-alliansen er landets største megler innenfor områdene bolig, fritidseiendom, prosjekteiendom og næringseiendom.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.