Startstøtte til Seram Coatings

Seram Coatings vant årets Startstøtte, Midt-Norges største etablererstipend på gründerens Oscarfest – Innovator. Det betyr en prispott på 500.000 kroner. – Pengene skal brukes til å etablere en robust produksjon her i Trondheim, sa daglig leder Gisle Østereng.

Seram Coatings har klart det ingen andre har klart før dem. De lager et overflatebelegg av et av verdens hardeste materialer, Silisiumkarbid (SiC). Det skal gjøre maskindeler og industrielt utstyr nærmest uslitelig. Torsdag 27.august vant de Midt-Norges største etablererstipend, Startstøtte på 500.000 kroner.

Bevist i laboratorium

– Vi har bevist produktet på lab og er veldig fornøyde med status der. Nå må vi bevise overfor kundene at dette er så bra som vi sier. Så langt er vi veldig fornøyde med alt på produktsiden. Det ser veldig bra ut, forklare han.

I dag har bedriften en fabrikk på Sluppen i Trondheim og kontorer i Trondheim og Oslo. Fem ansatte skal bli til mange flere.

– Vi har ikke kapasitet til å dekke behovet. Vi er utsolgt to år fram i tid. Da gjelder det bare å få litt penger så vi kan utvide kapasiteten. Startstøtte vil hjelpe veldig for oss, sier seriegründeren.

Juryens begrunnelse:
Vinneren hadde et entusiastisk gründerteam, troverdige forretningsplaner og overbevisende presentasjoner. Vinneren tar utgangspunkt i en unik ide med stort kommersielt potensial i internasjonale markeder. Vinneren har fokus på løsning av et problem som har stor samfunnsnyttig verdi. Det synes at vinneren vil kunne utnytte regionale og nasjonale fortrinn i sin internasjonale satsing. Vinneren er et ektefødt barn av NTNU hvor samspill mellom det tekniske/akademiske og kommersielle miljø ved NTNU vil være avgjørende.

Startsøtte – Midt-Norges største etablererstipend

Startstøtte er nødvendige penger i en svært krevende fase. De kreves for å kunne teste ut og verifisere (attestere eller bekrefte) om en ny bedriftside kan utvikles videre. Det er et vell av nye ideer fra teknologimiljøene i vår region og tilgangen til slike penger er avgjørende for å kunne fremskaffe stadig nye og konkurransedyktige bedrifter. Det er viktig for hele regionen og derfor er det også viktig for oss. Derfor har vi opprettet Startstøtte-konkurransen, i samarbeid med NTNU og SINTEF (Partnere for nyskaping).

Det som gagner samfunnet, det gagner banken, og vice versa. Derfor er vi svært opptatt av å utvikle og fornye det samfunnet vi er en del av. Vi har derfor samarbeidet programmessig med kunnskapsmiljøene i Trondheim i mange år, til det beste for regionen.

For å konkurrere om støtten, må du ha vilje og evne til å gjøre butikk av ideen din. Du må se muligheter for verdiskaping og ha ambisjoner om å lykkes i et internasjonalt marked. Du kan søke som enkeltperson eller dere kan søke som team. Dette kan være begynnelsen på noe stort for din idé eller din bedrift. 80 prosent av tidligere Startstøtte-vinnere har i dag bedrifter med suksess.

Se flere bilder fra Innovator 2015

Foto: Kai T. Dragland, NTNU