Trenger barnet mitt en egen barneforsikring?

Mange foreldre spør oss om det er noen vits med en egen barneforsikring, når barna likevel er forsikret gjennom barnehagen, skolen og ulike fritidsaktiviteter. Her får du svaret.

«Daniel» har – som alle barnehagebarn i Norge – en ulykkesforsikring gjennom barnehagen. I tillegg er han forsikret gjennom miniputtlaget. Det burde da holde, eller?

– Hvis barna dine blir utsatt for en ulykke i barnehagen, på skolen eller på trening, kan slike forsikringer være til god hjelp. Men husk at skole- og idrettsforsikringene ikke dekker alt, sier skadeforebygger Fred Nilsen i SpareBank 1 Forsikring. Det er to grunner til at det ikke holder:

1. De gjelder ikke hele døgnet
Forsikringen av skoleelever og barnehagebarn gjelder bare i skoletiden, på skoleveien eller når du deltar i aktiviteter i regi av skole eller barnehage. Det samme gjelder forsikringer gjennom fritidsaktiviteter.

– Hvis barnet ditt skader seg under lek i gata eller faller ned trappen hjemme hos deg, vil han eller hun ikke få hjelp av disse forsikringene, forklarer Fred Nilsen.

2. De gjelder kun ulykker – ikke sykdom
Skole- og idrettforsikringene gjelder bare hvis barnet ditt blir utsatt for en ulykke. De gjelder altså ikke hvis barnet ditt blir alvorlig syk.

– Det er langt vanligere å bli ufør som følge av en alvorlig sykdom enn en ulykke. Mitt råd er derfor å sørge for at du har en barneforsikring som også dekker sykdom og har en uføredekning, avslutter Fred.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.