En håndsrekning til Rissa

SpareBank 1 SMN stiller opp for lokalsamfunnet etter at ca 170 ansatte mister jobben i konkursrammede Noryards i Rissa.

Verftet, som er bedre kjent som Fosen Mek., havnet i skifteretten fredag etter oppbud fra styret. I går møtte de ansatte til allmøte. Her fikk de treffe bostyrer, NAV, kommunens ordfører – og de to bankene i bygda.

SpareBank 1 SMN var der med alle rådgivere i Privatmarked på Fosen (Rissa, Leksvik og Åfjord), lokal banksjef Linda Iversen, organisasjonskonsulent Simon Eggen samt Svein Tore Samdal og Endre Jo Reite fra ledelsen i Privatmarked sentralt.

Fjerde gang

Hjørnesteinen i bygda har veltet og ansatte går inn i vintermørket med ekstra bekymringer for privatøkonomien. Banken gir dem en håndsrekning. Slik vi har gjort i tre lignende situasjoner før – på Kværner Verdal, Södra Cell i Follafoss og Lierne Lefsebakeri.

– Knallbra at dere stiller opp. Slik viser dere hvem som er LO-banken, sier hovedtillitsvalgt Eivind Kimo på Noryards.

Vi stiller opp ikke bare med gode råd og vink i en krevende tid, men også økonomiske lettelser. Etter individuell vurdering kan vi gi rentefritak i tre måneder, dessuten avdragsfrihet og vi tilbyr forskudd på dagpenger. Tilbudet gjelder alle på verftet som er kunder hos oss, også de som ikke er en del av LO Favør.

Mer enn en bank

– Dette er vår måte å vise at vi er mye mer enn en bank. Når et lokalsamfunn rammes så hardt som dette, da stiller vi selvsagt opp. Vi har mange kunder i Rissa, derfor er det viktig for oss at lokalsamfunnet kommer seg over kneika, sier Linda Iversen.