Viktig milepæl i Mosers hjerneforskning fullfinansiert

Vi bidrar med én million kroner til Nobelpris-vinnerne May-Britt og Edvard Moser sin hjerneforskning. Med dette bidraget er innsamlingsprosjektet sammen med Kavli Foundation i USA i mål.

– Det er viktig å bygge på resultatene som May-Britt og Edvard Moser allerede har oppnådd gjennom sin forskning. Med et fullfinansiert prosjekt er det nå lagt et godt grunnlag for fremragende forskning og nye resultater til beste for mennesker over hele verden med utgangspunkt i Trondheim. Det gjør oss stolte å kunne bidra, sier konsernsjef Finn Haugan i SpareBank 1 SMN.

SpareBank 1 SMN har en lang tradisjon for å stille opp for vår region. Et av bankens største løft var å samle næringslivet i Trøndelag og på Nordvestlandet til et spleiselag for å sikre en PET-scanner til St. Olav Hospital.

Ekteparet Moser fikk tidligere i høst en gave på 50 millioner kroner fra Pauline Braathen, et beløp som ble matchet av Kavli Foundation. Nå er den siste brikken på plass.

– Dermed kan May-Britt og Edvard Moser konsentrere seg fullt og helt på hvordan de skal samle de dyktigste menneskene i verden for å bringe forskningen på hjernens mysterier framover, sier Finn Haugan.

Gaven gis til Trondheim stiftelse til nevrovitenskapelig forskning som forvalter midlene og årlig bidrar med midler til Kavli Instituttet ved NTNU.

– Vi er svært takknemlige for gaven. Dette bidraget gjør at vi kunne utvide prosjektet sammen med Kavli Foundation til det maksimale, og at kapitalen i forskningsfondet til sammen øker med over 100 millioner kroner. Arbeidet med å øke kapitalen i forskningsfondet fortsetter, sier styreleder Jan Morten Dyrstad i Trondheim stiftelse til nevrovitenskapelig forskning.

På bildet: Edvard Moser og banksjef Eli Arnstad.