– Vi er veldig glade for hjelpen fra barneforsikringen

Alt gikk galt da Tilde (3) fikk et åpent kraniebrudd etter en ulykke hjemme. Ambulansen somlet, og hun måtte vente i kø på legevakta. Først etter to timer ble hun undersøkt av lege, og da skjønte legene alvoret.

– Vi måtte kjempe for å få hjelp og følte det buttet imot i alle retninger. Heldigvis fikk vi god hjelp og uvurderlig støtte fra barneforsikringen i SpareBank 1, forteller mor Trude Solem Heggdal.

Det var i mars i fjor at Tildes lek i en treningsstrikk brått ble snudd til blodig alvor. Festeanordningen i taket løsnet, og jernkroken traff henne i hodet med stor kraft. Tilde var borte et kort øyeblikk, før hun begynte å gråte og blodet pulserte ut av et åpnet kutt i hodet.

Ambulansepersonellet som kom til stedet la på en kompress på såret, men foreldrene opplevde at de egentlig ikke var interessert i å høre på dem.

Saken fortsetter under bildet

GODJENTA:  Foreldrene opplevde marerittet da Tildes lek i en treningsstrikk brått ble snudd til blodig alvor.

GODJENTA: Foreldrene opplevde marerittet da Tildes lek i en treningsstrikk brått ble snudd til blodig alvor.

Måtte bytte ambulanse underveis

Underveis til legevakten måtte familien bytte ambulanse, og ambulansen kjørte i vanlig «gangfart». Ifølge mor reagerte ambulansepersonalet heller ikke på at Tilde kastet opp i ambulansen, noe som kan være en indikasjon på en alvorlig hodeskade.

Vel fremme ble de henvist til køen på legevakta. Først to timer etter at mor hadde ringt 113 ble Tilde undersøkt av en lege. Det viste seg at treåringen hadde åpent kraniebrudd og hjerneblødning, og hjernehinnen var røket. Dermed bar det rett til operasjonssalen.

Fikk lammelser

Da Tilde våknet opp etter operasjonen, var hun lam i hele venstre side av kroppen. Tilde ble liggende i 1 måned på sykehuset, og trente deretter daglig med både fysioterapeut og ergoterapeut.

–Heldigvis har hun kommet langt siden da. Hun går og sykler og springer nesten slik hun gjorde før. Men hun kommer aldri til å bli hundre prosent bra. Finmotorikken, muskelstyrken og balansen har fått varige skader fra hendelsen, forteller mor Trude.

Saken fortsetter under bildet

AKTIV: Tilde, som i dag er 5 år, går og sykler nesten som hun gjorde før

AKTIV: Tilde, som i dag er 5 år, går og sykler nesten som hun gjorde før

God hjelp fra forsikringen

Familien, som også har to eldre barn på 12 og 14 år, har alltid vært opptatt av å ha gode forsikringer, både for seg selv og ungene. –Selv i tider hvor økonomien har vært stram og vi har spurt oss hva vi kan kutte i, har vi aldri vurdert å kutte ut barneforsikringene, sier Trude.

Det er de veldig glade for i dag. Allerede de første dagene etter ulykken sendte foreldrene avgårde en skademelding, og med en gang tok skadebehandler Anne Marit kontakt.

Støtte

– Forsikringsselskapet og pasientombudet var de eneste vi følte noe støtte fra. Vi ble feilaktig kjørt for sakte til sykehuset; ingen tok imot oss når vi kom, og vi ble i stedet sittende i kø på legevakta. Etterpå måtte vi kjempe for å få en debrifing, og vi ble heller ikke informert om hvilke rettigheter vi hadde. Da er det utrolig viktig å ha andre personer som har vært til stor hjelp, forteller moren.

Alt forsikringsselskapet trengte var noen underskrifter som ga tilgang til legejournalene, så gikk resten av seg selv.

–SpareBank 1 Forsikring informerte oss blant annet om at vi hadde rett til dagpenger mens Tilde lå på sykehuset. Det visste vi ikke at vi hadde rett på, og vi hadde heller ikke spurt om det.

Avslag fra pasientreiser

Familien hadde søkt «Pasientreiser» om å få dekket utgifter til parkering og daglige reiser til og fra sykehuset, men fikk avslag. Tilfeldigvis fortalte moren dette til forsikringsselskapet.

–Glem å klage på dem. Send regningen til oss, du, fikk vi høre. Da fikk vi dekket hele beløpet, minus egenandelen på 500 kroner, forteller Trude.

Uten barneforsikring er å spille russisk rulett

Tilde har også fått utbetalt en erstatning ut i fra beregnet invaliditetsgrad. Forsikringen har også en uføredel som det også kan være aktuelt å få erstatning fra på et senere tidspunkt.

–Vi er utrolig fornøyde med hjelpen og støtten vi har fått gjennom barneforsikringen, og har også oppfordret andre til å kjøpe barneforsikring. Stort sett går det jo bra, men vi er i hvert fall utrolig glade for at vi hadde forsikringen da det skjedde med oss. Det blir litt som å spille russisk rulett hvis man velger å ikke ha barneforsikring, avslutter mor Trude.

BLID JENTE: Tilde (5) var flink å trene med fysioterapeut og ergoterapeut etter ulykken.

BLID JENTE: Tilde (5) var flink å trene med fysioterapeut og ergoterapeut etter ulykken.

TILDE ROCKER! Foreldrene er glade for at de hadde barneforsikring for Tilde da ulykken først var ute.

TILDE ROCKER! Foreldrene er glade for at de hadde barneforsikring for Tilde da ulykken først var ute.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.