Trondheimshistorie for barn – på nettbrett

Med spesialskrevet musikk av Henning Sommerro og Klaus Sonstads tolkning av både fortellerstemme og karakterer, har Tidsreise Trondheim – Barnas Byhistorie blitt en spennende reise gjennom byens tusenårige historie.

Papirboka har allerede vært i salg i bokhandelen en stund. 14. desember kom også appen for nettbrett, hvor barna selv kan bevege seg fritt på tidslinja, få byen til å vokse og lære om ulike gjenstander, bygninger og mennesker som dukker opp på kartet.

Det er Selskabet for Trondhjems Bys Vel som har fått laget Tidsreise Trondheim som en gave til byens barn – og deres foreldre og besteforeldre. Målet er å få barn og unge interessert i byen sin, og appen vil om kort tid oppdateres med en skattejakt hvor barna sendes ut i den ekte byen på jakt etter virtuelle gullmynter.

Trondheimsselskapet ablemagic har laget både papirboka og appen i samarbeid med historikerne Terje Bratberg og Daniel Johansen. Papirboka er utgitt på Museumsforlaget.

– Det har vært utrolig artig å være med på dette praktiske samarbeidet med Trondheim Vel, forteller banksjef Eli Arnstad i SpareBank 1 SMN. – Det er veldig gøy å se hvordan Trondheims historie kan formidles til barn på en interaktiv og morsom måte som her.

startscene (2)