Dyp idè vant gjev innovasjonspris

Sentrale beslutningstakere fra Trøndelag har talt: BlueEye Robotics er en innovativ, trøndersk bedrift, vel verdt en pris.

Årets Trøndelagsmøte har gründerskap som tema. Under første konferansedag på Scandic Hell fikk ni innovative bedrifter presentere ideene sine, hver av dem med 90 sekunder til rådighet. Det var salen som bestemte hvilke tre som gikk til en superfinale, gjennom å stemme via mobil-verktøyet Kahoot.

«Salen» i Trøndelagsmøtet består i stor grad av sentrale beslutningstakere fra Trøndelag, det være seg politikere og representanter fra næringslivet og det offentlige. Bare å få presentere forretningsideene for forsamlingen må sies å ha en betydelig verdi.

Salen stemte fram selskapene Glucoset AS, Faun Tre AS og BluEye Robotics AS til finalen.

50.000 kroner, heder og ære for undervanssrobotikk

De tre bedriftene ble vurdert av gründer John Helge Inderdal, konsernbanksjef Eli Arnstad fra SpareBank1 SMN, daglig leder Håvard Belbo i Kunnskapsparken Nord-Trøndelag og daglig leder Gøril Forbord i Technoport.

Trioen landet til slutt på at BlueEye Robotics hadde den beste ideen. I tillegg til mye oppmerksomhet, heder og ære får bedriften 50.000 kr fra SpareBank1 SMN. Alle finalistene får også billetter til Technoport.

BlueEye Robotics i Trondheim er i ferd med å utvikle det siste unnen undervannsrobotikk. Målet er å utvikle undervannsdroner som vil revolusjonere opplevelsen av å utforske havet, og som tar brukeren med ned på dyp som tidligere ikke har vært tilgjengelig for hvermansen. BlueEye arbeider nå med å ferdigstille to prototyper som skal benyttes i ekspedisjoner over både Atlanterhavet og Stillehavet. Planlagt produktlansering er høsten 2016.

God timing

Prisen ble delt ut av utenriksminister Børge Brende og Eli Arnstad. Brende sa at timingen for en slik pris ikke kunne vært bedre. – VI trenger gründere, og med en fallende oljepris trenger vi dem mer enn før. I dag har vi sett at det finnes mange spennende ideer i Trøndelag. Samtidig har vi en verden med mange muligheter for gründerne, sa Brende.

Vinnerne var selvsagt strålende fornøyd med prisen. – Vi er i gang med å samle inn nødvendig kapital, det er bare å ta kontakt, sa Erik Dyrkooren i BlueEye Robotics.

SpareBank 1 SMN er ledende bank i Trøndelag og Nordvestlandet og bevilger hvert år inntil 50 prosent av overskudd etter skatt og utbytte til allmennyttige formål. Som landsdelens ledende private bidragsyter har vi i løpet av de siste ti år delt ut mer enn 500 millioner kroner til gode formål.