Lørdag hyllet vi våre fantastiske talentvinnere

Unge talenter innen kultur, idrett og næring fikk utdelt SpareBank 1 SMN Talentstipend på til sammen 590 000 kroner.

Stipendvinnerne fikk en hel dag i banken, hvor de startet med et inspirerende faglig program med tema som personlig økonomi, mestring, mediehåndtering, hvordan være en rollemodell samt kosthold og ernæring.

På ettermiddagen ble det holdt en høytidelig stipendutdeling for talentene med familie og venner, hvor flere av de dyktige talentene underholdt. Dagen ble avsluttet med en stilfull bankett i bankens restaurant. Her ble det underholdning fra landsdelens storheter som Ida Jenshus, Trondheimssolistenene og Nidarosdomens Jentekor. Multitalent, skuespiller og sanger Mads Bones var konferansier og bandt det hele sammen på en ledig og morsom måte.

– Det ble en fantastisk kveld! Vi kom tett på talentene og talentene kom tett på oss, men også familiemedlemmene og foresatte kunne kjenne på en stor stolthet overfor sine håpefulle som har jobbet og ofret mye for å nå sine mål, forteller banksjef for gavefondet Eli Arnstad

SpareBank 1 SMN Talentstipend

– Målet med SpareBank 1 SMN Talentstipend er å løfte frem, utvikle og inspirere talenter i regionen vår. Med et hjerte som banker for folk i hele Trøndelag og Nordvestlandet, er vi privilegert som har mulighet til å gi en del av overskuddet vårt tilbake til den regionen vi er en del av, sier Arnstad.

Banken mottok 350 søknader fordelt på idrett, kultur og den nye kategorien næring. I hver kategori ble det kåret inntil ni vinnere i tillegg til hovedvinner. Vinnerne ble valgt etter nøye vurdering av fagjuryer. Årets juryer ble ledet av Marte Snoroeggen Wivestad (idrett), Åse Juul (kultur) og Anne Karin Sveinall (næring).

Her er året vinnere av SpareBank 1 SMN Talentstipend:

Hovedvinner kultur:

Tvillingene Ingrid og Maria W. Ose – 17 år. Fløytister fra Sandane i Sogn og Fjordane. Går på andreåret på musikklinja ved Firda vgs. Ble høsten 2013 tatt opp ved anerkjente Barrat Due og deres talentprogram. Har spilt med Kringkastingsorkesteret (KORK) og på prestisjekonserten Ung hjelper ung.

Øvrige vinnere kultur:

Peder Elias Strandjord – 21 år. Tubaist fra Trondheim. Studerer ved Musikkonservatoriet i København. Har spilt med Bergen Filharmoniske Orkester og Kringkastingsorkesteret (KORK).

Oliver Leonhard Dy – 21 år. Fiolinist og låtskriver fra Ålesund. Studerer ved Institutt for musikk ved NTNU i Trondheim. Tar sikte på EP-utgivelse våren 2016. Bergen Unge Kammerorkester urfremfører hans første verk til våren. Spiller med Ålesund Symfoniorkester og i bandet Dyb & Dyb.

Merethe Johnsen Mjønes – 24 år. Komponist og låtskriver fra Trondheim. Studerer musikkdesign ved Norges Kreative Høgskole i Trondheim. Har gitt ut singelen Homeless.

Markus Dahlslett – 24 år. Filmprodusent fra Namsos, nå bosatt i Trondheim. Studerer på film- og videoproduksjon ved NTNU i Trondheim. Arbeider for tiden med kortfilmen TRACE.

Karianna Sommerro – 21 år. Sanger og teaterutøver. Studerer musikkteater på tredjeåret på Bårdar International. Har opptrådt på Trøndelag Teater, Opera Trøndelag, Den kulturelle skolesekken, Vårsøghelga og Elden.

Hilde Toresdatter Tangen – 23 år. Sopran fra Trondheim. Studerer klassisk sang og opera ved Universitetet i Stavanger. Undervises av professor Elizabeth Norbegr-Schulz.
Heidi Hagerup Uddu – 27 år. Dirigent fra Trondheim. Studerer ved Sibeliusakademiet i Helsingfors. På utveksling fra Universitetet i Stavanger.

Blueskollektivet – Band som synger blues på dialekt. Bandlemmene har alle studert ved tidligere HiNT. Opptrådt på Notodden Bluesfestival og Øyafestivalen. Gir ut album i 2016.

Bjørn Marius Hegge – 28 år. Bassist, komponist og arrangør fra Stjørdal, nå bosatt i Trondheim. Studerer på jazzlinja ved NTNU i Trondheim. Leder sin egen jazzkvintett Operasjon Hegge.

Hovedvinner idrett:

Emil Iversen – 24 år. Langrennsløper fra Meråker. Vinner av verdenscuprenn i tyske Oberstdorf under årets Tour de Ski. Utøver på rekruttlandslaget.

Øvrige vinnere idrett:

Kristina Skjevdal – 17 år. Skiskytter fra Røros. Vant to NM-gull junior samt sjetteplass i seniorklassen i fjor. Deltok på VM Junior i Romania i år.

Julie Myhre – 19 år. Langrennsløper fra Trondheim. Utøver på juniorlandslaget. Vant gull på VM junior i Kazakhstan i fjor.

Johannes Høsflot Klæbo – 18 år. Langrennsløper fra Trondheim. Utøver på juniorlandslaget. Vunnet to gull i NM junior og to bronse i VM junior i Kazakhstan i fjor.

Ingrid Syrstad Engen – 17 år. Fotballspiller fra Melhus. Gikk til A-laget til Trondheims Ørn som 15-åring i 2014. Split 21 landskamper for Norge på juniornivå. Prøvespilte for tyske Wolfsburg i fjor høst.

Helle Sofie Sagøy – 17 år. Badmintonspiller fra Klæbu. Spiller i verdenstoppen i Para badminton. Mottok ærespris av Kronprinsen av Dubai i fjor høst. Siktemålet er Paralympics i 2020.

Emily Rose Norum – 19 år. Friidrettsløper fra Ytterøy i Levanger, nå bosatt i Steinkjer. Tok tre gull i NM og UM i fjor samt femteplass i EM junior. Dette til tross for at hun brakk håndleddet midtveis i sesongen.

Hedda Hynne – 25 år. Friidrettsløper fra Trondheim. Kvalifiserte seg til EM senior i Zürich 2014. Var skadet i fjor. Gjort knallsterkt comeback i vinter med ny norsk rekord på 800 meter innendørs.

Elias Ishoel- 17 år. Snøscootercrosskjører fra Oppdal. Vant både norsk og svensk mesterskap i 2014. Deltar i den amerikanske serien også i år. I fjor ble han nummer to.

Anders Eggan – 18 år. Bokser fra Trondheim. Konkurrerer internasjonalt og med i satsingsgruppe i Norges Bokseforbund med siktemål OL i Tokyo i 2020.

Hovedvinner næring:

Traktorpikene – Etablert av Thrine Heggum og søsteren Ine Rossetnes i 2014. Har utviklet og er snart i gang med produksjon av arbeidsklær for utendørs yrker, spesialdesignet for kvinner. Holder til i Grong.

Øvrige vinnere næring:

Norsk Redningsdrone – Startet som et tverrfaglig prosjekt ved NTNU i Trondheim. Utvikler en lettvekts mobil GSM basestasjon som håndteres via drone. Holder til i Trondheim.

Dwarfheim – Utvikler en ny type strategi innen dataspill. Holder til i Trondheim. Mottok Konseptprisen på Norwegian Game Awards i fjor.

Cardiomech – Utvikler en kateterbasert metode og et kirurgisk instrument for korrigering av lekkasje i hjerteklaff. Holder til i Trondheim.

Sounds Good – Utvikler et lytte- og uttaleverktøy som skreddersyr læringsprosessen av et fremmedspråk til brukeren basert på brukerens morsmål. Holder til i Trondheim.

Vi gjør oppmerksom på at innlegg på denne bloggen ikke erstatter personlig rådgivning.