SpareBank 1 SMN Talentstipend til gründere

- Fra i år inkluderer vi næring som en ny og fast kategori i SpareBank 1 SMN Talentstipend, sier banksjef Eli Arnstad.

Adresseavisen skriver i dag om vårt nye stipend. SpareBank 1 SMN har lang tradisjon med å dele ut priser og stipend til unge talenter. I årevis har vi hyllet unge idrettsutøvere, musikere og andre kulturpersonligheter med stipend. Og vi har heiet frem gründere og næringsaktører på Innovator og på Technoport.

– Det er naturlig at næring nå kommer inn som en egen kategori i SpareBank 1 SMN Talentstipend. Vi må bli bedre på å skape nye arbeidsplasser i regionen, og det er mange unge næringstalent som jobber godt med innovasjon, utvikling og nyskaping for at det skal bli mulig. De fortjener å få støtte og oppmerksomhet for det, forteller Arnstad.

Mange gode kandidater

Vi gikk i forkant av søknadsfristen ut med en generell oppfordring i sosiale medier, og dessuten direkte til alle våre samarbeidspartnere som jobber med nyskaping og næringsutvikling i regionen. Vi mottok 350 søknader fordelt på idrett, kultur og den nye kategorien næring. Sistnevnte skal fange opp ny næringsvirksomhet, startups og gründere. Vinnerne blir kåret etter nøye vurdering av fagjuryer.

Vinnerne presenteres lørdag 13. februar. I bankens hovedkontor i Trondheim skal 25 nærings-, kultur- og idrettstalent presenteres, feires og gjøres stas på.