Viser 6 innlegg i kategorien Etablering.
+

Har du en nyetablert bedrift med store investeringskostnader?

For å unngå at merverdiavgiften utgjør en likviditetsbelastning er det regler som åpner for registrering før bedriften oppnår 50.000 kroner i omsetning.

+

Gründer i magen?

Drømmer du om å starte opp for deg selv, være din egen sjef? Noe av det første man bør spørre seg selv; Er du en gründer- eller entreprenør-type? I banken møter vi mange som tar initiativ til å starte sin egen virksomhet, og ikke alle har planlagt konseptet sitt like godt. Her kommer noen gode tips å ta med seg på veien til gründervirksomheten.

+

”Sitter” du i et styre?

Et innarbeid begrep er at man ”sitter i styret” til et selskap. Men, er dette et riktig begrep? Skal man ikke jobbe i et styre? Og hvilket ansvar påtar man seg ved å være et styremedlem?

+

Starte egen bedrift?

Å starte egen bedrift kan være en skummelt, men også spennende. Tanken på å gå fra faste arbeidstider og fast inntekt til en tilværelse full av lange dager og mye usikkerhet kan være nok til å skremme de fleste. Så hvorfor er det likevel noen som gjør det? Og hvordan kommer man i gang?

+

NUF = HUFF

Vi bør være glad for at media begynner å fokusere på at NUF ikke er en enkel måte å starte virksomhet på, uten at krav som stilles overfor norske selskaper skal være oppfylt.

+

AS, ANS eller enkeltpersonforetak?

Det finnes flere forskjellige typer selskapsformer. Valget avhenger blant annet av risiko, skatt og ambisjoner med foretaket.