Viser 8 innlegg i kategorien Regnskap.
Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen
+

Regnskapshuset kjøper IT-firma – utvikler fremtidens regnskapstjenester

Tirsdag 14. juni ble det klart at SpareBank 1 Regnskapshuset SMN kjøper IT-selskapet Areto Solutions. Dermed er Regnskapshuset klare for den digital transformasjon de nå står overfor i regnskapsbransjen.

+

Vurderer du å kjøpe opp et selskap med betydelig underskudd?

Har underskuddet en reell verdi ut over det skattemessige? Hvis det skattemessige underskuddet er hovedbegrunnelsen for oppkjøpet, risikerer du at underskuddet ikke kan fremføres.

+

Er du bedriftseier, og dermed eier aksjer som ikke er VPS-registrert?

Er det registrert riktig historikk på aksjene dine? Eller er det bare noe du tror?

+

Ny rapportering innføres 1. januar. Er du forberedt?

Nå samles rapportering av lønns- og ansettelsesforhold til Skatteetaten, NAV og Statistisk sentralbyrå i en ny a-melding.

+

Har du kunder og leverandører i utlandet?

Sender du varer direkte fra leverandør til kunde over landegrensene? Dette kan medføre plikt til registrering av merverdiavgift i ett eller flere land, selv om hele virksomheten er styrt fra Norge.

+

Landbruk: Fordel inntektene riktig og spar skatt

For deg som driver i landbruket er det viktig at du er bevisst når selvangivelsen skal fylles ut. Å fordele inntektene riktig mellom ektefellene er viktig ikke bare fordi skatten samlet sett kan bli mindre, men også fordi dette har betydning for trygderettigheter som sykepenger og opptjening av pensjonspoeng.

Konvertering av fripolise (Foto: Christopher Meder/Shutterstock.com)
+

Kupp på rentesikring

Daglig hører vi nyheter fra Hellas og andre europeiske land om økonomisk krise og elendighet. Dette er begivenheter som til en viss grad også kan påvirke norsk økonomi, både i form av utfordringer og muligheter. En av de mest spennende mulighetene i dagens situasjon, for norske bedrifter, er muligheten til å låse renta på sine lån til nivåer som er historisk lave. Rentesikring er et spørsmål om forutsigbarhet.

+

Hva bør du tenke på før du bestemmer deg for å droppe revisjon?

Du har kanskje fått med deg at er det besluttet å oppheve revisjonsplikten for mindre aksjeselskaper. Hvilke konsekvenser kan et vedtak om å velge bort revisjon ha for ditt selskap? Vi vil her se nærmere på en del momenter man bør tenke gjennom før man tar eventuelt tar en avgjørelse om å ikke revidere regnskapet.