Viser 6 innlegg i kategorien Privat pensjonssparing.
+

Jobbe lenger eller spare mer?

Unge arbeidstakere må spare mer for å få like god pensjon som personer født før 1953.

+

Pensjonsgnål, krigstyper og renters rente

Gjennom media har mannen i gata fått tutet ørene fulle av viktigheten av å spare til egen pensjon. Aviser med respekt for seg selv flasher et utall vinklinger som synliggjør pensjonsreformens virkninger. Vi i SpareBank 1 SMN (og andre banker/ finansaktører) formaner folket til å sette seg inn i egen pensjon – et tema folk flest synes er dørgende kjedelig. Er pensjon virkelig viktig eller er det noe banker og aviser bruker for å selge sine produkter?

+

Nå må du ta større ansvar for egen sparing

Gjennom media har de fleste har fått med seg at pensjon er i vinden. Reform og endring reduserer fremtidige pensjonsutbetalinger. Hvordan skal den enkelte forholde seg til dette?

+

En flåsete betraktning om flått, huggorm, solkrem og pensjon

I de søte sommerdager koser media seg med å reprodusere fjorårets informative sjokknyheter. Vi må passe oss for flåtten – den er livsfarlig! Vi må huske å smøre oss med solkrem – du kan bli grillet! Mordersneglen uteblir – men i kulissene truer andre monstersnegler! Og midt opp i alle disse oppblåste kuriositetene skrives det en del om pensjon.

+

Pensjonskonto – din trygghet for inntekt gjennom hele livet

Hvordan ønsker du å leve livet som pensjonist? Mange ønsker å dyrke hobbyer, oppleve nye reisemål, være sosial og være sammen med barn og barnebarn. Ny pensjonsreform gjør at du kan slutte å jobbe allerede som 62 åring, men det krever at du planlegger tiden som pensjonist.

+

Individuell pensjonsparing – er det så dumt da?

Dine penger oppfordrer deg til å holde deg unna Individuell pensjonsparing, og hevder at reglene fortsatt er for dårlig.