Viser 8 innlegg i kategorien Investering.
Høst på børsen (Illustrasjonsfoto: Shutterstock)
+

Hva er det med oktober?

Det stormer oftere på børsene i oktober enn ellers. Tilfeldig? Seniorøkonom i ODIN Forvaltning, Jon Mjølhus, gir sine refleksjoner.

+

Hvordan har Odin Fondsforvaltning prestert i 2012?

Etter et labert 2011 har Odin har i løpet av 2012 prestert svært godt. Hvordan har utviklingen vært for kunder som har fulgt bankens anbefaling?

+

Eiendom: En fantastisk investering (?) men nye krav til egenkapital bremser gullfesten

Et samlet pressekorps beretter om hete dager i eiendomsmarkedet. Boligkjøperne har for lengst tømt hyllene og er etter sigende nå godt i gang med å demontere meglernes printere i håp om å finne ferske, ubesudlede prospekter. De heldige selgerne kan allerede før salget er foretatt bestille gullenker og diamantringer, klappe seg på skulderen og gratulere seg selv. De har gjort en investering som har kastet av seg langt utover andre alternativer, eksempelvis Oslo Børs OBX.

+

Hva venter i investeringsåret 2012?

Året 2011 vil bli husket for uro på mange områder. Tsunami, eurokrise og arabisk vår har blitt parert med både politiske og pengepolitiske tiltak, og investorene har ytterst ufrivillig blitt dratt mellom champagnefest og gravøl – gjerne på samme dag.

+

Har du vurdert å avslutte sparing i aksjefond?

Er du urolig for dine investering i aksjefond, og vurderer om du skal avslutte sparingen? Dette blogginnlegget belyser når og hvorfor det kan være lurt å gå ut av aksjefond – og når det historisk sett kan være lurt å forholde seg rolig.

+

Et skråblikk på kjøp og salg i aksjemarkedet

Dagens makrobilde er vanskelig å tyde. Alt henger sammen og brikkene som danner puslespillet er mange og slettes ikke merket med ”for aldersgruppen 1-3 år”. Det er naturlig å tro at makroøkonomenes oppgave med å mene noe om fremtiden atter en gang fremstår som en krevende oppgave. Nye makrotall blir fort gamle, noe som fullstendig utraderer muligheten for ”klipp og lim” mellom forrige og inneværende månedsrapport.

+

Børsfest i andre halvår!(?)

Dagens Næringsliv har nylig gjennomført en undersøkelse hvor norske analytikerne har uttalt seg vedrørende fremtidsutsiktene for aksjemarkedet.  Hittil i år har børsen gitt en negativ avkastning på 7,6 prosent. Dette skal i følge ekspertene snu, og det pekes på et utfallsrom som vil glede landets aksjonærer.

+

Renteoppgang: Noe å bli rik på?

Torsdag 12. mai satte Norges Bank opp styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 2,25 %. Dette er den første renteoppgangen siden juni 2010, og de fleste innen bank og finans mener renten skal videre opp i tiden som kommer. Dette er musikk for øret til de i den norske befolkning som har pluss og ikke minus foran tallene i sine bankengasjement. Men kan innskuddskunder se frem til å bli rike gjennom en stigende innskuddsrente?