Viser 59 innlegg i kategorien Privatøkonomen.
+

Slik blir retningen for Trumps nye USA

Helt siden valgnatten har Trump dominert mediebildet og forrige ukes pressekonferanse skapte sjokkbølger også internasjonalt. Denne retningen tar Trumps nye USA.

+

Pensjon eller bolig?

Som ung må du jobbe flere år lenger, og likevel være forberedt på mye mindre penger som pensjonist. Samtidig er dagens utfordring med å komme seg inn på boligmarkedet både umiddelbar og viktig.

+

Slik shopper du smart på romjulssalget

Enten du faller for fristelsene, eller du bare handler det du trenger, så kan disse tipsene hjelpe deg om du skal handle noe i romjula

+

Én av fem lyver til partneren sin om pengebruk

Forteller du partneren din at du spiste lunsj på restaurant, selv om du hadde med matpakke? Eller at jakka du kjøpte var til fullpris, selv om du dro til byen for å se på salg? Ny undersøkelse viser at mange lyver.

+

7 grunner til at renta forblir uendret i september

Norsk økonomi trenger å øke investeringer i bedrifter, og legge til rette for industrietableringer som kan skape eksportinntekter og arbeidsplasser. Enda lavere styringsrente vil ikke hjelpe. Dette og mer om hvorfor sjeføkonom Elisabeth Holvik tror renta vil forbli uendret i september leser du her.

+

Ny bil? Dette må du vite om billån

Lurer du på om det lønner seg å bake billånet inn i et eksisterende boliglån? Eller om et eget billån er mer gunstig? Svaret er at det varierer, og du som låntaker gjør lurt i å snakke med banken – før du bestemmer deg.

+

Så mye planlegger foreldre å bruke på barnas konfirmasjon

Våren er for mange familier ensbetydende med konfirmasjon. Da er mye som skal på plass, blant annet økonomien. De forventede kostnadene for konfirmasjoner øker, og nå oppgir så mange som én av fem foreldre at de er bekymret for kostnadene.

+

Får vi en julegave fra Norges Bank?

Etter finanskrisen i 2008, har rentene rundt om i verden vært på rekordlave nivåer. Finansmarkedene har blitt oversvømt med penger, og det har vært lett å få lån. Denne trenden har snudd, og renten er på vei oppover for lån med høy risiko – men i Norge forventer vi et rentekutt til før jul.

+

Det dyreste er panikksalg

Når aksjefondene svinger i verdi er det viktig å tenke over at tap får du først den dagen du selger. Det samme gjelder for gevinst. Frem til da er det du opplever verdisvingninger, og fallene på børsene gir også kjøpsmuligheter for de med is i magen.

+

Råd for samboere

Som samboer har du ingen egen lov som beskytter dine rettigheter. Det viktigste du kan gjøre for å sikre din økonomi er derfor å sette opp en samboeravtale. Vi møter daglig samboere som ikke kjenner sine rettigheter, og her er noen av de fellene du bør unngå.