Viser alle innlegg tagget med aksjefond.
+

Pensjon eller bolig?

Som ung må du jobbe flere år lenger, og likevel være forberedt på mye mindre penger som pensjonist. Samtidig er dagens utfordring med å komme seg inn på boligmarkedet både umiddelbar og viktig.

+

Slik sparer du smart til barna

Får du dårlig samvittighet hvis du ikke sparer barnetrygden? Mange sparer til barna sine, ofte for å hjelpe dem i studietiden eller til å kjøpe sin første bolig. Her er tipsene du trenger når du skal sette opp sparing for barn.

+

– Svenskene er dobbelt så flinke

Svenskene sparer dobbelt så mye i fond som oss nordmenn. Mens vi putter pengene i hus, hytter og bank, har “söta bror” vært best i fond-klassen flere tiår allerede. Hvorfor er det slik? Vi kan da ikke la svenskene slå oss?

+

Luksusfelle-råd: Slik blir du flinkere til å spare

Nytt år. Nye vaner, sier du? Du er ikke alene. En del av oss går rundt og tenker på at i år skal det bli forandring; «Jeg skal bli flinkere til å spare». Men hvordan får du gode sparevaner? Vi har spurt forbrukerøkonom og Luksusfelle-ekspert Magne Gundersen.

+

Slik bruker vi pengene når rentene synker

Etter torsdagens rentekutt i Norges Bank, kan låntakerne se fram til enda lavere renter på boliglånet. Nordmenn prioriterer økt sparing og ekstra nedbetaling av gjeld når renteutgiftene synker.

+

Det dyreste er panikksalg

Når aksjefondene svinger i verdi er det viktig å tenke over at tap får du først den dagen du selger. Det samme gjelder for gevinst. Frem til da er det du opplever verdisvingninger, og fallene på børsene gir også kjøpsmuligheter for de med is i magen.

+

Sparer du i gris, fond, bank eller bolig?

Rekordlave renter fører til at vi sparer annerledes. Flere vil betale ned ekstra på boliglån og spare mer i aksjefond. Likevel er tradisjonell banksparing fortsatt nordmenns klare førstevalg.

+

Nyhet! Nå lanseres ODIN Rente

Vi i ODIN forsterker vår satsning på rentefond ytterligere, gjennom lanseringen av ODIN Rente. Fondet er et fond-i-fond som består av et utvalg av våre rentefond. På denne måten kan du føle deg trygg på at du til enhver tid er plassert i de rentefondene som vi anbefaler.

+

Bli rik sakte

Det er alltid lurt å tenke langsiktig når du skal spare. Hvis du har en tidshorisont på minimum 3 år på sparingen din, anbefaler vi at du sparer i aksje- eller kombinasjonsfond.

+

Fondssparing for Dummies

Vi nordmenn er et fornuftig folkeslag som tenker langsiktig og tar veloverveide beslutninger, spesielt når det gjelder vår egen økonomi. Så hvorfor vet vi da så lite om fondssparing – spareformen som gir desidert størst gevinst over tid?