Viser alle innlegg tagget med avkastning.
+

En 30-åring må ut med rundt dobbelt så mye i måneden som en tjueåring

Det dummeste du gjør er å tro du har god tid til å spare til pensjon.

+

Hybridpensjon sikrer lik pensjon for kvinner og menn

Sintef, Kirkens Bymisjon, Norsk senter for samfunnsforskning og Frischsenteret er noen av de som har byttet fra ytelses- til hybridpensjon. LO vurderer det også. Men hva er det, og hvordan fungerer det?

+

Pensjon eller bolig?

Som ung må du jobbe flere år lenger, og likevel være forberedt på mye mindre penger som pensjonist. Samtidig er dagens utfordring med å komme seg inn på boligmarkedet både umiddelbar og viktig.

+

Nyhet! Nå lanseres ODIN Rente

Vi i ODIN forsterker vår satsning på rentefond ytterligere, gjennom lanseringen av ODIN Rente. Fondet er et fond-i-fond som består av et utvalg av våre rentefond. På denne måten kan du føle deg trygg på at du til enhver tid er plassert i de rentefondene som vi anbefaler.

+

Fondssparing for Dummies

Vi nordmenn er et fornuftig folkeslag som tenker langsiktig og tar veloverveide beslutninger, spesielt når det gjelder vår egen økonomi. Så hvorfor vet vi da så lite om fondssparing – spareformen som gir desidert størst gevinst over tid?

+

- Ingenting slår langsiktig sparing i aksjefond

Som forbrukerøkonom har Magne Gundersen gitt et par spareråd eller tre i sin tid. Nå tar han bladet fra munnen og taler fondssparingens sak. – Skal du spare langsiktig er aksjefond langt bedre enn tradisjonell banksparing, sier han.

+

Sirkus Finans

Aktive forvaltere blir ofte satt til å levere god avkastning både på kort og lang sikt, men konsekvensene av et for kortsiktig blikk er dessverre mange. I dette sirkuset er oppfordringen til kundene å stole på egne investeringsvalg.

+

La pengene dine løpe langdistanse

Hundekjørerne i Team Sigrid Ekran og Team Grytbak kan lære oss i bank mye om det å gå helt og fullt inn for noe. Mye av strategi og tankegang kan også overføres til det å spare mot et mål.

Sparing til pensjon (Illustrasjonsbilde: Shutterstock)
+

Investeringsvalg og avkastning

Vi i SpareBank 1 er svært komfortable med å ha levert bransjens beste avkastning på pensjon, før gebyr og honorar, de siste 5 årene. Men det bekymrer oss at så mange ikke har tilpasset sin pensjonsprofil.

Oslo Børs (Foto: Shutterstock)
+

Ikke aksjekrakk – bare en korreksjon

Aksjemarkedet har den seneste tiden vært svak, og det er oppstått en frykt i markedet som vi ikke har sett på lenge. Børsen er ned 13 prosent siden vi nådde all-time-high på selveste sankthans i år. Finnes det noen lyspunkter?