Viser alle innlegg tagget med avkastning.
+

Pensjon eller bolig?

Som ung må du jobbe flere år lenger, og likevel være forberedt på mye mindre penger som pensjonist. Samtidig er dagens utfordring med å komme seg inn på boligmarkedet både umiddelbar og viktig.

+

Nyhet! Nå lanseres ODIN Rente

Vi i ODIN forsterker vår satsning på rentefond ytterligere, gjennom lanseringen av ODIN Rente. Fondet er et fond-i-fond som består av et utvalg av våre rentefond. På denne måten kan du føle deg trygg på at du til enhver tid er plassert i de rentefondene som vi anbefaler.

+

Fondssparing for Dummies

Vi nordmenn er et fornuftig folkeslag som tenker langsiktig og tar veloverveide beslutninger, spesielt når det gjelder vår egen økonomi. Så hvorfor vet vi da så lite om fondssparing – spareformen som gir desidert størst gevinst over tid?

+

- Ingenting slår langsiktig sparing i aksjefond

Som forbrukerøkonom har Magne Gundersen gitt et par spareråd eller tre i sin tid. Nå tar han bladet fra munnen og taler fondssparingens sak. – Skal du spare langsiktig er aksjefond langt bedre enn tradisjonell banksparing, sier han.

+

Sirkus Finans

Aktive forvaltere blir ofte satt til å levere god avkastning både på kort og lang sikt, men konsekvensene av et for kortsiktig blikk er dessverre mange. I dette sirkuset er oppfordringen til kundene å stole på egne investeringsvalg.

+

La pengene dine løpe langdistanse

Hundekjørerne i Team Sigrid Ekran og Team Grytbak kan lære oss i bank mye om det å gå helt og fullt inn for noe. Mye av strategi og tankegang kan også overføres til det å spare mot et mål.

Sparing til pensjon (Illustrasjonsbilde: Shutterstock)
+

Investeringsvalg og avkastning

Vi i SpareBank 1 er svært komfortable med å ha levert bransjens beste avkastning på pensjon, før gebyr og honorar, de siste 5 årene. Men det bekymrer oss at så mange ikke har tilpasset sin pensjonsprofil.

Oslo Børs (Foto: Shutterstock)
+

Ikke aksjekrakk – bare en korreksjon

Aksjemarkedet har den seneste tiden vært svak, og det er oppstått en frykt i markedet som vi ikke har sett på lenge. Børsen er ned 13 prosent siden vi nådde all-time-high på selveste sankthans i år. Finnes det noen lyspunkter?

Lette og tunge selskaper (Illustrasjonsfoto: Shutterstock)
+

Lette og tunge selskaper

Å kjøpe billige aksjer mot bokførte verdier er god takt og tone hos mange investorer. Ingen har en uttalt investeringsstrategi om å kjøpe dyre aksjer. I prisingsdebatten blir ofte de underliggende forretningsmodellene, som ligger til grunn for prisingen, utelatt.

Vollgraver og festninger (Illustrasjonsfoto: Shutterstock)
+

Festninger og vollgraver

Overraskende mange investorer kjøper svake selskaper som er, og viser seg å forbli, svake. I ODIN forsøker vi å finne solide selskaper som har dype «vollgraver» rundt seg.