Viser alle innlegg tagget med bedrift.
+

Hybridpensjon sikrer lik pensjon for kvinner og menn

Sintef, Kirkens Bymisjon, Norsk senter for samfunnsforskning og Frischsenteret er noen av de som har byttet fra ytelses- til hybridpensjon. LO vurderer det også. Men hva er det, og hvordan fungerer det?

+

Carma ble årets kremmer

Klesbutikken Carma hadde mest lønnsom vekst i 2015 i Trondheim og omegn. Nå ønsker de å utvide konseptet og åpne butikker i flere storbyer. 

+

Større optimisme i næringslivet

For første gang på seks år har bedriftsledere i Trøndelag og Møre og Romsdal en markant økt forventning til det kommende året. Lederne tror på økt sysselsetting, større omsetning og bedre lønnsomhet i 2017.

+

Visste du at kvinner ofte får mindre pensjon enn menn?

Det er det flere årsaker til at kvinner får mindre i pensjon enn menn. De har ofte lavere lønn enn menn, og de fleste lever lenger. Ved å leve lenger, og samtidig ha mindre innbetalt på pensjon enn menn, må færre pensjonspenger fordeles over flere år.

+

Vurderer du å kjøpe opp et selskap med betydelig underskudd?

Har underskuddet en reell verdi ut over det skattemessige? Hvis det skattemessige underskuddet er hovedbegrunnelsen for oppkjøpet, risikerer du at underskuddet ikke kan fremføres.

+

Spar skatt og reduser pensjonskostnadene samtidig

Bedrifter har mulighet til å spare skatt for 2014 ved å foreta ekstra innbetaling til innskuddsfondet innen utgangen av mars 2015.

+

Ny rapportering innføres 1. januar. Er du forberedt?

Nå samles rapportering av lønns- og ansettelsesforhold til Skatteetaten, NAV og Statistisk sentralbyrå i en ny a-melding.

+

Bedriftens pensjons- og forsikringsavtaler enkelt administrert

Vi har slått sammen to av våre tjenester for å gi din bedrift fullstendig oversikt over og muligheten til å samtidig administrere alle bedriftens pensjons- og forsikringsordninger på et enkelt sted.

+

Reduser bedriftens bilkostnader

Leasingbil er for de fleste bedrifter en stor utgiftspost. Hva bør du se på når du skal anskaffe ny firmabil? Det er flere forhold som påvirker de totale kostnadene ved bilholdet.

+

Har du lånt penger fra firmaet?

Det obligatoriske spørsmålet er da: Er det utarbeidet låneavtale? Enten svaret er ja eller nei, så har du en liten jobb som må gjøres – så fort som mulig.