Viser alle innlegg tagget med BSU.
+

- Som ung er det viktig å tenke på pensjonen så tidlig som mulig

Starter du sparingen i dag vil rentes-rente gi stor gevinst.

+

5 ting du ikke kan bruke BSU til

– For hver tusenlapp du sparer, sponser staten deg med to hundre kroner igjen på skatten, i tillegg til at du får knallgod rente i banken, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1. Men dette kan du altså ikke bruke pengene til.

+

Slik sparer du smart til barna

Får du dårlig samvittighet hvis du ikke sparer barnetrygden? Mange sparer til barna sine, ofte for å hjelpe dem i studietiden eller til å kjøpe sin første bolig. Her er tipsene du trenger når du skal sette opp sparing for barn.

+

Hvordan skaffer du deg egenkapital?

Du er ferdig med utdannelsen, økonomien har stabilisert seg og du kan fint betale avdragene på et boliglån. Det er bare ett problem: Bankene kan ikke låne deg penger til bolig uten at du har minst femten prosent egenkapital.

+

2000 kroner i måneden sikrer inngangsbilletten til boligmarkedet

Se hvordan bare 2000 kroner i måneden sikrer deg inngangsbilletten til boligmarkedet.

+

5 tips til deg som vil klare å kjøpe din første bolig helt selv

Er det blitt umulig for unge å komme inn på boligmarkedet uten pengesterke foreldre i ryggen? Mange førstegangskjøpere får økonomisk hjelp, men det er fullt mulig å klare det helt på egenhånd.

+

Luksusfelle-råd: Slik blir du flinkere til å spare

Nytt år. Nye vaner, sier du? Du er ikke alene. En del av oss går rundt og tenker på at i år skal det bli forandring; «Jeg skal bli flinkere til å spare». Men hvordan får du gode sparevaner? Vi har spurt forbrukerøkonom og Luksusfelle-ekspert Magne Gundersen.

Spare til bolig (Foto: SpareBank 1)
+

3 gode grunner til å fylle opp BSU-kontoen før nyttår

Ingen spareform slår BSU. – For hver tusenlapp du sparer, gir staten deg to hundre kroner igjen på skatten, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1. – Men skal du få fradrag for i år, må pengene være satt inn på BSU-kontoen senest 31. desember i år.

+

10 gode tips til unge om økonomi

For mange er studiene allerede i gang. Studielånet er på konto, og utgiftene er mange. Her gir forbrukerøkonom og Luksusfellen-ekspert Magne Gundersen 10 tips til hva du kan gjøre for å få pengene til å vare litt lenger.

+

Sparer du i gris, fond, bank eller bolig?

Rekordlave renter fører til at vi sparer annerledes. Flere vil betale ned ekstra på boliglån og spare mer i aksjefond. Likevel er tradisjonell banksparing fortsatt nordmenns klare førstevalg.